Now Reading
Bijuteriile fine din aur. De ce sunt importante simbolurile?

Bijuteriile fine din aur. De ce sunt importante simbolurile?

Revista Psychologies
bijuteriile-fine-din-aur-de-ce-sunt-importante-simbolurile

O bijuterie fină te poartă într-o poveste atât pe tine cel / cea care o cumpără, cât și pe femeia căreia îi este destinată. Este o călătorie care transmite un mesaj încărcat de emoție, de aceea întotdeauna alegerea unei bijuterii din aur trebuie să se bazeze pe cel puțin 4 criterii: simboluri, calitate, durabilitate în timp și buget.

Simbolurile fac parte din viața noastră în (aproape) orice domeniu, fie că le recunoaștem direct, fie că ne stimulează senzații și ne amintesc de experiențe la un nivel mult mai profund decât ne-am imaginat. Așadar, să pornim în călătoria aceasta misterioasă a simbolurilor.

Bijuterii fine din aur:

  1. De ce sunt importante simbolurile?
  2. Cum găsim acele simboluri cu care să ne identificăm?
  3. La ce să ne uităm când alegem o bijuterie fină?

bijuterii-fine-aur-iona

1. De ce sunt importante simbolurile în bijuterie?

Răspunsul cel mai evident este acela că ne identificăm cu ele. Simbolurile poartă o încărcătură emoțională cu care rezonăm și pe care o transmitem mai departe sub forma unei bijuterii din aur.

În al doilea rând, bijuteriile din aur au fost de-a lungul timpului reprezentări ale culturii materiale, „forme fizice” prin care s-au transmis credințe, speranțe și obiceiuri specifice epocii.

În al treilea rând … și probabil nu ultimul?, bijuteriile din aur poartă toată istoria personală a unei femei. Multe dintre noi avem în caseta de bijuterii, cercei din aur de la bunica sau o brățară prețioasă a cărei poveste ne-a fost transmisă mai departe.

Așadar, în accesoriile acestea mici sunt „încapsulate” aproape toate trăirile de-o viață: emoții, speranțe și credințe.

2. Cum găsim acele simboluri cu care să ne identificăm?

De cele mai multe ori sunt simboluri care ne atrag de la prima vedere.

Este „acel ceva” pe care nu-l putem defini în cuvinte, dar care ne face să ne oprim asupra unei bijuterii și să ne-o dorim foarte tare.

Sunt simboluri care ne comunică dincolo de cuvinte, cum sunt cele inspirate din natură sau simboluri ale culturii universale și care ne transmit un mesaj de speranță și bucurie.

Pentru toate aceste trăiri, avem bijuteriile potrivite la IONA. Descoperi aici colecțiile noastre de: cercei aur, lănțișoare aur sau brățări cu simboluri deosebite.

3. La ce să ne uităm când alegem o bijuterie fină?

În primul rând trebuie să ținem cont de momentul în care va fi purtată acea bijuterie: sunt bijuterii care pot fi purtate în fiecare zi și bijuterii „mai pretențioase” și „mai prețioase” pentru ocazii speciale.

Pentru bijuteriile de zi cu zi, recomandăm întotdeauna ca modelele alese să fie practice. Nu e dificil să alegem un pandantiv care să nu agațe bluza sau o pereche de cercei de aur pe lobul urechii, care să nu se încurce în firele de păr.

În al doilea rând trebuie să decidem ce contează pentru noi / pentru cea care poartă bijuteria: dacă alegem o bijuterie fină din aur atunci trebuie să renunțăm la ideea de a calcula prețul per gram. Această referință contează doar pentru aurul de investiții (sub formă de lingouri sau monede) și pentru bijuteriile masive, de cele mai multe ori importate și care sunt mai greu de purtat.

La o bijuterie fină din aur contează calitatea lucrării, finisajul și rezistența în timp.

De asemenea, trebuie să ținem cont de serviciile after-sales oferite de comerciantul / producătorul respectiv. Într-adevăr la o bijuterie fină garanția trebuie să acopere eventualele deteriorări ulterioare (uneori cauzate chiar de modul în care a fost purtată bijuteria), precum și ajustările de care avem nevoie (modificări ale lănțișorului / inelului, etc.).  Chiar dacă unele dintre aceste servicii after-sales sunt contra cost, ele ar trebui realizate la magazinul de la care am cumpărat bijuteria pentru că fiecare bijutier are propria tehnică de lucru.

Așadar, ca să ne asigurăm că modificarea / reparația va fi făcută corespunzător, trebuie să o facem la magazinul de la care am achiziționat bijuteria.

În încheiere, sperăm să îți fie utile informațiile oferite! Suntem aici să te ajutăm oricând ai nevoie!

@iona_jewelry

#makegoldcoolagain

#qualitynotquantity

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top