Now Reading
Cât de importantă este hidratarea și de ce?

Cât de importantă este hidratarea și de ce?

claudiabenea2022
cât-de-importantă-este-hidratarea-și-de-ce

De la naștere și până la sfârșitul vieții, apa este esențială pentru funcționarea organismului uman. Este mediul în care se realizează toate procesele biologice, fiind indispensabilă vieții.

Apa este un aliment din toate punctele de vedere, iar prin complexitatea ei este principalul nutrient de care omul are nevoie. Apa este hrană pentru celule și are un rol major în funcționarea întregului organism; este cel mai ieftin medicament de prevenție, iar beneficiile nutriționale, preventive și curative nu pot fi înlocuite de niciun altul; transportă valoroși nutrienți și oxigen către celule, asigurând o hidratare imediată și temperează foamea, fiind un aliat de nădejde împotriva poftelor.

La minim 30 de minute de la consumarea unui pahar cu apă, circulația la nivelul pielii se intensifică, ceea ce înseamnă mai mult aport nutritiv și o mai bună eliminare a toxinelor acumulate la nivelul pielii. Însă hidratarea necorespunzătoare, conduce la scăderea fluxului renal și acumularea toxinelor din sânge. În acest sens, ne vine în ajutor o apă unică, ca nicio alta, cu proprietăți fabuloase, fiind foarte diferită față de toate apele comercializate în acest moment pe piață.

În studiile clinice s-a demonstrat ca argintul coloidal acționează ca un antibiotic natural extraordinar de eficient. Acesta împiedică dezvoltarea microorganismelor, are un spectru larg de acțiune de eliminare a virusurilor, bacteriilor, paraziților și ciupercilor microscopice care intră în contact cu el.

Apa D’ora are în compoziția sa chimică o cantitate extraordinară de coloizi naturali de aur și argint. A fost studiată timp de cinci ani de către Dr. Merlas Cornel, medic primar chirurgie generală și medic specialist anestezist terapie intensivă, ce a utilizat apa D’ora în terapia pentru pacienții săi cu afecțiuni oncologice, gastrice și nu numai. Astfel, s-a constatat că aurul coloidal, prezent în apa D’ora, reglează funcția sistemului digestiv prin stimularea procesului de eliminare a deșeurilor toxice din organism.

Lipsa apei în organism produce numeroase boli degenerative. La un anumit prag al deshidratării, organismul „strigă” declanșând diferite dureri și afecțiuni. Cercetările efectuate pe apa D’ora au scos în evidență faptul că aurul coloidal, recunoscut ca un analgezic puternic cu acțiune foarte blândă, a redus disconfortul produs de durerile la care sunt expuși bolnavii de cancer (stadiu avansat, inoperabil) și a ajutat la prelungirea vieții pacienților. În mod asemănător, migrenele și durerile de stomac au fost considerabil ameliorate cu un aport suplimentar de apa D’ora, băută pe stomacul gol.

Ce alte daune mai poate provoca deshidratarea în organism? 

 • Colesterol crescut;
 • Decolorarea și îmbătrânirea precoce a pielii;
 • Tulburări digestive de tipul gastritei, ulcerului și a refluxului acid;
 • Constipație;
 • Dureri articulare;
 • Boli neuronale.

Hidratarea de calitate înseamnă o cantitate și varietate de minerale. Un nivel corect de hidratare presupune un pahar de apă minerală naturală pe oră.

Pentru o hidratare corectă, adulții au nevoie de 35ml de apă/ kg corp, iar copiii, fiind în creștere și cu necesități metabolice sporite, au nevoie de 40-50ml de apă/ kg corp.

Ce alte beneficii pentru sănătate aduce hidratarea cu apa D’ora?

 • Are efecte favorabile asupra activității inimii și a sistemului circulator sangvin și limfatic.
 • Combate eficient sindromul oboselii cronice.
 • Contribuie la vindecarea afecțiunilor cutanate și stimulează rezistența organismului la infecții, amplificând tonusul general.
 • Reduce disconfortul gastric datorită ionilor bicarbonați responsabili cu echilibrul acido-bazic în combinație cu coloizii de aur și argint.
 • Eficientizează digestia.
 • Reduce inflamațiile articulare, fortificând sistemul osos.
 • Boli neuronale precum Alzheimer sau Parkinson iau naștere dintr-o activitate neuronală deficitară. Aurul coloidal din apa D’ora este element favorizator pentru o bună funcţionare neuronală.

Notă: Cercetările efectuate s-au desfășurat pe perioadă de 5 ani, utilizând sursa de apă a izvorului natural D’ora Gold Water, din munții Rodnei, județul Bistrița-Năsăud, în a cărui compoziție a fost detectată prezența coloizilor de aur și argint.

Povestea apei D’ora o găsiţi pe site-ul www.d-ora.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top