Now Reading
Descoperă tehnologia laser RelEx Smile pentru reducerea dioptriilor

Descoperă tehnologia laser RelEx Smile pentru reducerea dioptriilor

Revista Psychologies
descoperă-tehnologia-laser-relex-smile-pentru-reducerea-dioptriilor

Reducerea dioptriilor pentru afecțiuni oculare de tipul miopiei, hipermetropei sau astigmatismului, de cele mai multe ori, poate fi efectuată doar cu ajutorul intervențiilor chirurgicale. În ultimii ani, odată cu evoluția tehnologiei, s-a dezvoltat una dintre cele mai performante tehnologii laser pentru reducerea dioptriilor, astfel încât operația durează aproximativ 4 minute, iar acuitatea vizuală revine în maximum 72 de ore.

Tehnologia laser RelEx Smile – cea mai nouă metodă pentru reducerea dioptriilor

Tehnica laser RelEx Smile folosește tehnologia laser cu femtosecunde pentru corectarea dioptriilor, o tehnică ce se realizează fără îndepărtarea epiteliului cornean și fără flap. Intervenția în sine este minim invazivă, fiind în prezent, cea mai modernă și sigură intervenție pentru reducerea dioptriilor.

Operația constă în crearea unei lenticule refractive și a unei mici incizii, în interiorul corneei intacte. Laserul transmite o serie de impulsuri în cornee, cu scopul conturării țesutului ce trebuie îndepărtat, creând astfel un mic tunel prin care acesta poate fi extras. Țesutul cornean rămas este intact, iar laserul modifică forma corneei, obținându-se în acest fel corecția de refracție dorită.

Întreaga intervenție durează mai puțin de 4 minute, pacientul reușind să vadă mai bine imediat după încheierea operației. Mai mult decât atât, operația nu este dureroasă, e prietenoasă cu pacientul, silențioasă, iar recuperarea necesită un repaus de 72 de ore.

Pacienții care doresc reducerea dioptriilor și vor să beneficieze de serviciile celei mai noi clinici care beneficiază de această tehnologie modernă, pot apela la serviciile oferite de clinica oftalmologie Cluj-Napoca. Aceasta dispune de echipamente de ultimă generație și personal medical abilitat, oferind totodată și investigații de angiografie, gonioscopie, pahimetrie sau determinarea tensiunii oculare.

Avantajele folosirii tehnologiei RelEx Smile

Tehnologia pentru reducere de dioptrii RelEx Smile este una dintre cele mai moderne operații pentru tratarea miopiei și astigmatismului miopic, ce reușește să reducă dioptriile atât de mult încât să schimbe semnificativ calitatea vieții persoanelor afectate.

Printre numeroasele avantaje ale folosirii unei astfel de tehnologii laser, regăsim:

  • siguranța intervenției prin tehnica fără flap și fără îndepărtarea epiteliului cornean;
  • conservarea țesutului cornean;
  • recuperare rapidă;
  • intervenție nedureroasă;
  • rată aproape 0 de regresie;
  • prietenoasă cu pacientul;
  • operație silențioasă și rapidă;
  • vindecare completă a corneei între 3 și 6 luni;
  • corectează miopia de până în -10 dioptrii;
  • corectează astigmatismul de până în -5 dioptrii;
  • corectează combinația de miopie și astigmatism de până în -15 dioptrii.

Înainte de efectuarea unei astfel de intervenții, de regulă medicul recomandă începerea unui tratament cu antibiotic sub formă de picături, renunțarea la purtarea lentilelor de contact, în cazul celor care folosesc lentile și nu ochelari de vedere, precum și o serie de investigații amănunțite, pe baza cărora se va stabili dacă pacientul poate beneficia sau nu de acest tip de intervenție.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top