Now Reading
World Vision pregătește planuri de intervenție umanitară pentru copiii din Ucraina

World Vision pregătește planuri de intervenție umanitară pentru copiii din Ucraina

Revista Psychologies
world-vision-pregătește-planuri-de-intervenție-umanitară-pentru-copiii-din-ucraina

Pe fondul crizei din Ucraina, organizația internațională World Vision transmite că va sprijini biroul din România în cazul în care vor veni refugiați din Ucraina în țara noastră. La nivel internațional, World Vision finalizează de urgență planuri de intervenție umanitară pentru familiile aflate în regiunile de risc. Totodată, World Vision solicită concentrarea pe protejarea celor mai vulnerabili: copiii. 

Ca organizație prezentă în aproape 100 de țări pentru a sprijini copiii vulnerabili, World Vision avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă criza din Ucraina pentru copiii din această zonă. Dacă situația va deveni tot mai gravă, iar nevoile umanitare vor crește, World Vision va sprijini populația aflată în risc. În prezent, toate organizațiile naționale lucrează la planuri de intervenție cu partenerii din teren.

„Pe măsură ce criza din Ucraina se agravează, World Vision se îngrijorează de riscul unui astfel de conflict pentru cei mai vulnerabili – copiii. În acest scop, World Vision finalizează planuri de urgență dacă devine necesar un ajutor umanitar de nivel ridicat”, a declarat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu și Europa de Est.

World Vision sprijină organizația din România în cazul unei crize de refugiați

„World Vision susține organizația din România în cazul în care copiii și familiile lor sunt strămutate forțat din Ucraina și au nevoie de asistență de urgență”, a mai precizat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu și Europa de Est.

World Vision finalizează planuri de urgență care vor fi activate dacă situația se va înrăutăți. În Orientul Mijlociu și Europa de Est, World Vision a sprijinit anul trecut 3,2 milioane de oameni prin programele de intervenție imediată în situații de criză. În cazul în care va fi necesar, organizaţia poate apela la această capacitate pentru a răspunde crizei din Ucraina.

„Într-o durere fără margini, copiii Ucranei suferă. Iar când întreaga lume este neputincioasă în faţa acestei tragedii, ne întoarcem cu gândul și cu rugăciunile înspre întreaga populație greu încercată. Se anticipează sute de mii de refugiaţi, sperăm că România va fi capabilă să-i primească. Lumea întreagă este speriată, apropierea pericolului ne înmărmureşte. Însă este momentul pentru solidaritate.”, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România.

Despre World Vision

World Vision este o organizație umanitară dedicată copiilor, familiilor și comunităților din care fac parte pentru a-și atinge întregul potențial abordând cauzele fundamentale ale sărăciei și nedreptății. World Vision sprijină toți oamenii, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educație, dezvoltare economică rurală, protecția copilului și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 31 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 25 de județe.

Facebook: https://www.facebook.com/WorldVisionRomania

Instagram: https://www.instagram.com/worldvisionro/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/world-vision-romania

Website: https://worldvision.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top