Now Reading
Cum să îți alegi mobilierul și lavoarul de baie?

Cum să îți alegi mobilierul și lavoarul de baie?

Revista Psychologies
cum-să-îți-alegi-mobilierul-și-lavoarul-de-baie

Echiparea băii, de cele mai multe ori, se poate dovedi a fi dificilă. Acest lucru se datorează spațiului mai îngust, precum și sutelor de modele de lavoare și mobilier existente pe piață. Luând în considerare bugetul, materialele, modelele și spațiul pe care îl ai la dispoziție, alege un mobilier și lavoar potrivit stilul de amenajare al băii tale.

Încadrează-te în buget

De cele mai multe ori, bugetul joacă un rol important în amenajarea casei. Și în cazul băii, bugetul trebuie stabilit de la bun început. Acesta trebuie ales în funcție de nevoile achiziționării unui anumit tip de lavoar, luând în calcul, în același timp, și modelul și materialele folosite pentru confecționarea mobilierului de baie.

Materialul, alături de finisaje, stil, calitatea materialelor folosite și dimensiunea mobilierului, sunt factori decisivi când vine vorba de suma de bani cheltuită.

Caută un material rezistent

Unul dintre factorii cheie în alegerea mobilierului pentru baie se referă la materialul din care acesta este confecționat produsul. Baia este o zonă în care în permanență regăsim umiditate și temperaturi ridicate și, tocmai de aceea, este important ca materialul să fie rezistent la acești factori.

Un mobilier din MDF și lemn tratat reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, fiind și cel mai recomandat pentru confecționarea mobilierului în baie. Acest tip de material este rezistent în timp, iar în combinații cu alte materiale, precum piatra sau sticla, va reuși să creeze un aspect armonios, în concordanță cu restul locuinței.

În ceea ce privește lavoarele pentru baie, acestea sunt confecționate din TitanCeram – material compus din argilă, cuarț, feldspat și oxid de titan, fiind extrem de rezistent. Kerrockul  este o variantă de marmură compozit, plăcută la atingere, potrivită pentru lavoarele cu pereți subțiri, realizate dintr-o compoziție specială ce scoate în evidență formele unicate.

Optează pentru lavoare potrivite

Gama largă de lavoare baie face de multe ori ca alegerea unui model potrivit să fie dificilă. În funcție de preferințe, nevoi și spațiul destinat poziționării, pot fi achiziționate lavoare pe perete, stative, pe blat, sub blat, pe mobilă, încastrate sau duble.

Cu un design modern, inovator, acestea se vor potrivit în orice baie, rezistând la diverși factori externi, păstrându-și timp îndelungat tehnologiile de care dispun pentru menținerea unei igiene corespunzătoare a băii.

Caută lavoare cu tehnologii moderne

Pentru a te bucura în fiecare zi de un lavoar curat și fără microbi, optează pentru acele lavoare care îți oferă tehnologii moderne ce previn depunerea murdăriei și microbilor.

Glazura ANTIBAC va reuși să împiedice depunerea microbilor și a bacteriilor, punând preț pe sănătate și igienă sporită, în timp ce glazura cu efect HIDROFOB nu va permite murdăriei să se depună, îndepărtând-o odată cu picăturile de apă.

Alege mobilier clasic sau suspendat

În funcție de mărimea băii, se poate alege mobilier baie suspendat sau mobilier cu montaj pe pardoseală. În cazul modelelor cu montaj pe podea, este recomandat ca mobilierul să dispună de picioare, pentru a facilita curățenia. Modelele suspendate sunt mult mai ușor de întreținut și de curățat și au devenit rapid printre preferatele tuturor, datorită designului modern.

Mobilierul și lavoarul pentru baie reprezintă o investiție durabilă și tocmai de aceea este necesară alegerea unor modele rezistente și durabile în timp, dar care să dispună de un aspect ce își va păstra designul o perioadă îndelungată.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top