Now Reading
10 trucuri pentru frumusețe naturală, de lungă durată

10 trucuri pentru frumusețe naturală, de lungă durată

10 trucuri pt frumusetea naturala

Se spune că frumusețea vine din interior. Și asa este. Calitatea pielii noastre este direct proporțională cu sănătatea și bunăstarea noastră interioară: fizică, psihică, emoțională și spirituală. Deși știm cu toții de relația minte suflet corp, ajungem de multe ori să acordăm atenție disproporționată celor trei elemente. Ori de câte ori neglijăm unul din cele trei elemente, ne dezechilibrăm și nu mai putem vorbi de sănătate. 

 

Sănătatea nu este doar funcționarea propriu-zisă a corpului, ci starea de bine, bucurie și vitalitate. 

Consider ca este esențială găsirea unui echilibru între procedurile anti-aging și echilibrul emoțional care să ne asigure menținerea unui aspect natural. Iată câteva recomandări:

Setează așteptări realiste

Este important să înțelegem că procedurile anti-aging pot ameliora, îmbunătăți, evidenția anumite trăsături ale noastre, dar nu pot oferi transformări majore. Sau dacă o fac, pierderea naturaleții este evidentă. În același timp, trebuie să recunoaștem că procesul de îmbătrânire este un proces natural și este firesc ca în timp să apară riduri și imperfecțiuni. Dacă totuși ele sunt motiv de nemulțumire, stres, afectând calitatea vieții sau stima de sine, vizita la medicul dermatolog poate amelioara toate aceste aspecte.

Acordă aceeași importanță stării de bine psihologice ca și îngrijirii corpului. 

Prețuiește sănătatea emoțională și psihică mai mult decât aspectul fizic, dar nu neglija sănătatea corpului. Frumusețea și vitalitatea sunt rezultatul sănătății interioare. Concentrează-te pe a-și crește stima, valoarea dar și acceptarea de sine, indiferent de aspectul fizic și vârstă.

Alege întotdeauna la profesioniști

Dacă iei în considerare efectuarea de proceduri anti-aging apelează la medici dermatologi sau chirurgi plasticieni, care pot să-ți ofere ghidare și explicații clare și sincere asupra riscurilor și beneficiilor. Asigură-te că procedura pe care o alegi este bazată pe informare și nu pe presiune exterioară. 

Găsește echilibrul interior exterior

Asigură-te că din rutina ta zilnică fac parte acțiuni dedicate exteriorului (skincare) cât și interiorului (mindfulness, meditație, rugăciune). Bunastarea interioară se va reflecta în exterior.

Îmbratiseaza procesul de îmbătrânire cu grație

Adoptă o atitudine pozitivă în ceea ce privește procesul de îmbătrânire și bucură-te de bucuria și înțelepciunea călătoriei. Asigură-te că gasești în jurul tău persoane care trec prin acest proces cu bucurie și grație și lasă-te inspirată de experiențele și înțelepciunea lor.

Concentrează-te pe sănătate și vitalitate

Încearca să schimbi perspectiva din dorința de a fi tânără la dorința de a fi sănătoasă și plină de vitalitate. Asigură-te că ai o alimentație bogată în nutrienți și că rămâi activă fizic. Dormi și hidratează-te suficient și bucură-te de viață în fiecare zi. 

Practica auto-compasiunea.

Fii blândă cu tine. Poartă-te cu tine așa cum o faci cu copilul tău sau cu cea mai dragă persoană din viața ta. Amintește-ți că perfecțiunea e un standard nerealist. Găsește un echilibru între obiectivele tale estetice și auto-acceptare. Este în regulă să îții dorești să îmbunătățești anumite aspecte, dar nu cu prețul criticii de sine și a nemulțumirii constante. 

Stai conecatată

Menține conexiunile sociale, prietenii, asigură-te că îți dedici zilnic timp ție, hobby-urilor și plăcerilor tale. O viață plină de sens contribuie la un aspect întinerit! 

Citește continuarea articolului în ediția octombrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

www.beautifulaging.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top