Now Reading
Îngrijirea părului în timpul sezonului rece – Oglindirea stării noastre de bine

Îngrijirea părului în timpul sezonului rece – Oglindirea stării noastre de bine

ingrijirea-parului-in-sezonul-rece-

Pentru unele persoane imaginea de sine este puternic influențată de starea părului, iar o zi cu un păr dezordonat poate influența negativ toată energia zilei. O altă teorie susține că stresul poate duce la albirea părului prin distrugerea celulelor stem responsabile de regenerarea pigmentului din firul de păr. 

Oricare ar fi credințele noastre legate de păr, suntem datori să îi urmărim evoluția, nivelul de sănătate și de vitalitate și să îi acordăm atenție specială atunci când este nevoie. Iar sezonul rece este o perioadă a anului în care părul are nevoie de îngrijire deosebită. 

Iată ce modificări pot apărea în structura lui și cum putem să le prevenim sau tratăm:  

Deshidratarea și uscarea excesivă: Aerul uscat și rece scade umiditatea firului de păr ducând la uscăciune și fragilitate. În același timp, spălarea prea frecventă sau cu apă prea fierbinte, poate duce la deshidratare.  Se recomandă folosirea de șampon blând, alături de balsam sau mască intens hidratantă în mod regulat în sezonul rece.

Electricitate statică:  Hainele și materialele folosite în sezonul rece pot provoca electricitate statică în păr. Putem utiliza produse de îngrijire anti-statică sau să pulverizăm ușor părul cu apă termală pentru a reduce acest efect. 

Deteriorarea calității firului de păr: Folosirea excesivă a dispozitivelor de coafare cu căldură (uscătoare de păr, plăci pentru îndreptat, ondulatoare) poate deteriora părul. Atunci când utilizăm astfel de dispozitive, este necesară folosirea de spray de protecție termică.

Fragilitatea părului: poate apărea datorită scăderii temperaturilor și a vântului. O metodă simplă de a proteja parul în astfel de situații este purtarea de căciulă, fular, cagulă (în cazul mersului la ski), cu cât mai puțină expunere a părului la frig.

Pe lângă metodele de îngrijire locală a părului (spălat, coafat, tuns regulat), o alimentație sănătoasă bogată în vitamine și minerale, un somn odihnitor, gestionarea corespunzătoare a stresului,  precum și o hidratare corespunzătoare sunt esențiale pentru un păr sănătos și frumos. 

 

Citește continuarea articolului în ediția decembrie-2023-ianuarie-2024  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 .

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top