Now Reading
Top 5 motive pentru care programările la salonul de înfrumusețare sunt mai benefice decât crezi

Top 5 motive pentru care programările la salonul de înfrumusețare sunt mai benefice decât crezi

Revista Psychologies

Există momente în viaţă când nimic nu poate fi mai necesar decât o zi petrecută la salonul preferat, fie că acest gând ne-a fost inoculat de către filmele vizionate de-a lungul timpului fie ai simţit-o pe pielea ta.

Indiferent dacă obişnuieşti să mergi periodic la salonul de înfrumuseţare sau doar ocazional, cu siguranţă pleci de acolo cu o stare de spirit ridicată. Cine nu se simte bine după câteva zeci de minute petrecute într-un mediu relaxant, unde persoane profesioniste se preocupă ca părul, tenul, pielea sau unghiile tale să arate perfect?

Iată care sunt modurile în care o vizită la salonul preferat îşi poate ridica starea de spirit:

1. O schimbare de look îţi oferă o bucurie instantanee

Atunci când femeile îşi doresc o schimbare de look, primul lucru care apare în minte este părul. Unele işi doresc o culoare nouă, altele o tunsoare diferită, iar cele mai îndrăzneţe şi le doresc pe amândouă. Imaginează-ţi asta: toată viaţa ai avut părul lung şi brusc îţi doreşti o tunsoare bob. Este o schimbare drastică și nu ești sigură de cum vei arăta. Dar apoi hairstylistul îți întoarce scaunul și…surpriză: rezultatul este peste aşteptări. Să-ți tai pletele lungi poate fi eliberator, ca și cum cineva ți-a ridicat greutatea de pe umeri, făcându-te să te simți mai ușoară și mai fericită instantaneu.

O tunsoare este una dintre cele mai rapide, mai simple și mai bune moduri de a face o schimbare. Dacă încerci să câștigi o nouă perspectivă asupra vieții, de ce să nu începi cu coafura ta?

2. Atunci când te laşi răsfăţată scade nivelul de stres

Programarea la un specialist pentru a-ţi aranja părul, a încerca un model nou de unghii cu gel sau o formă nouă a sprâncenelor este, întotdeauna, o plăcere. Acestea sunt momentele tale de răsfăţ, binemeritate după o perioadă aglomerată.

Fie că este vorba despre spălarea şi aranjarea părului, de un masaj facial sau de curăţarea şi colorarea unghiilor, simplul fapt că cineva că cineva face toate astea pentru tine, iar tu nu trebuie decât să te relaxezi poate ajuta la scăderea nivelului de stres.

3. Râsul este cel mai bun medicament

Nu degeaba se spune că râsul este cel mai bun medicament. Acesta nu numai că îți relaxează corpul, dar îți întărește sistemul imunitar, declanșează eliberarea de endorfine (substanțele chimice naturale ale corpului pentru a te simți bine), îți protejează inima și, în final, te ajută să trăiești mai mult. Și, ca un bonus, râsul arde chiar și caloriile.

4. Este o ocazie bună pentru socializare

Viețile noastre sunt extrem de ocupate, așa că nu este de mirare că majoritatea oamenilor evită interacțiunea socială atunci când nu este complet necesar. Dar petrecerea timpului de calitate cu ceilalți este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți starea de spirit și de a-ți da un impuls.

În timp ce interacțiunile online sunt mai bune decât să nu socializezi deloc, rețelele sociale pot oferi un fals sentiment de conectare. De fapt, atunci când te întâlnești cu prietenii în persoană, ai mai multe șanse să te simți conectat și să ai o stare mai bună de spirit.

5. Ai șansa de a te destăinui

Fiecare dintre noi avem probleme sau apăsări, care ne fac să ne simțim încărcați sufletește. Desigur, atunci când sunt motive serioase, indicat este să apelăm la serviciile unui terapeut. Însă, dacă este vorba doar despre o săptămână mai încărcată, atunci discuția purtată cu hairstylistul, tehniciana de unghii sau cosmeticiana ta poate face minuni.

Interacțiunea socială este un motiv la fel de valabil ca și nevoia în sine de înfrumusețare pentru care apelăm la serviciile unui profesionist în domeniul frumuseții. Acum că știi cât de mult bine îți fac aceste programări, nu-ți rămâne decât să te bucuri de ele cu fiecare ocazie posibilă.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top