Now Reading
Luminează-ți tenul pentru primăvară

Luminează-ți tenul pentru primăvară

Revista Psychologies

Cu primăvara în toi acum, este timpul să începi să iei în considerare schimbarea rutinei tale de îngrijire a pielii. Pe lângă înlocuirea cremelor grele cu loțiuni mai ușoare și schimbul uleiurilor de curățare bogate cu lapte revigorant, mulți dintre noi vom căuta modalități de a ne îmbunătăți strălucirea. Vogue discută cu experții despre cum să luminezi lucrurile în timp pentru noul sezon.

Ce înseamnă luminozitatea pielii?

Luminozitatea se referă în general la claritatea pielii și uniformitatea tonului pielii. În mod obișnuit, luminozitatea pielii se referă la tratamentele menite să îmbunătățească tonul pielii, să reducă orice aspect tern, precum și să reducă orice decolorare, cum ar fi petele de vârstă, petele de soare sau hiperpigmentarea. Poate fi, de asemenea, vorba de piele care este ternă din cauza deshidratării sau a unei texturi inegale. Totul se reduce la modul în care lumina se reflectă de pe piele. „O piele uniform tonifiată, fermă și hidratată va avea o mai bună reflexie a luminii și va părea mai luminoasă și mai elastică.

Ce ingrediente ar trebui să căutăm pentru a lumina pielea?

Unul dintre cele mai căutate ingrediente din îngrijirea pielii, vitamina C, este considerată standardul de aur în soluțiile de luminozitate a pielii. Pe lângă oferirea protecției antioxidante împotriva agresorilor precum UV care cauzează ternitate și daune, aceasta poate reduce hiperpigmentarea și poate îmbunătăți tonul și textura prin promovarea producției de colagen. Niacinamida este un alt ingredient benefic cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce aspectul hiperpigmentării și de a îmbunătăți funcția barierei pielii, rezultând o piele mai radiantă. În plus, AHA-urile precum acidul glicolic pot ajuta în exfoliere, promovând turnover-ul celular și dezvăluind o piele mai luminoasă și mai netedă. Retinoizii, cum ar fi retinolul și retinalul, îmbunătățesc, de asemenea, luminozitatea pielii prin exfoliere și blocând producția de melanină în piele.

Alți acizi precum acidul kojic funcționează, de asemenea, bine, în timp ce acidul azelaic este deosebit de bun pentru pielea mai închisă la culoare și pentru oricine este predispus la imperfecțiuni sau la hiperpigmentarea post-inflamatorie care poate apărea după o erupție. Acidul tranexamic este un alt ingredient de urmărit. Funcționează prin inhibarea producției de melanină, pigmentul responsabil pentru petele întunecate și hiperpigmentarea. Blocând căile care duc la producția excesivă de melanină, acidul tranexamic ajută la reducerea aspectului petelor întunecate, a melasmei și a altor forme de hiperpigmentare. Desigur, orice ingrediente alegi, un bun SPF cu spectru larg este obligatoriu, deoarece daunele UV contribuie la hiperpigmentarea semnificativă și sunt responsabile de pierderea strălucirii pielii pe termen lung.

Cât de mult pot face produsele de luminozitate?

Produsele țintite, aplicate local, sunt absolut un loc bun pentru a începe și pot face o diferență semnificativă pentru pielea ta, în funcție de preocuparea și obiectivele tale. Optimizarea rutinei tale de îngrijire a pielii este o prioritate.. A avea o rutină eficientă de îngrijire a pielii va încetini, de asemenea, accelerarea preocupărilor legate de hiperpigmentare, ceea ce este o parte importantă a unei abordări preventive. Dar, în timp ce este adevărat că atât soluțiile de acasă, cât și cele prescrise pot ajuta la îmbunătățirea tonusului pielii, la îmbunătățirea strălucirii și la obținerea unei pielii mai proaspete și mai uniforme, există limitări în ceea ce privește lupta împotriva hiperpigmentării foarte persistente sau accelerarea turnover-ului celular foarte lent. De asemenea, este important să se ia în considerare faptul că o rutină constantă de ingrediente foarte puternice poate irita sau sensibiliza pielea și s-ar putea să te confrunți cu alte probleme suplimentare. Pentru preocupările mai persistente, tratamentele în cabinet, cum ar fi peelingurile chimice, terapia cu laser sau microneedlingul, pot fi necesare pentru intervenții mai profunde și mai țintite. La fel ca în cazul oricărui produs de îngrijire a pielii, ceea ce contează este consecvența, deci este important să găsești produse pe care să le folosești cu plăcere pentru a vedea rezultate. Consecvența este cheia. Cu utilizarea regulată a acestor ingrediente, poți începe să observi îmbunătățiri după o lună; totuși, de obicei, este nevoie de două până la trei luni pentru a vedea beneficiile complete.

Citește continuarea articolului în ediția aprilie 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top