Now Reading
Shinrin-yoku – Pădurea vindecătoare

Shinrin-yoku – Pădurea vindecătoare

Revista Psychologies

Practica japoneză a Băii de Pădure este o modalitate simplă de a vă relaxa mintea, de a revitaliza corpul și de a redescoperi Sinele. Articolul răspunde la întrebări importante despre Baia de Pădure, principiile și practica acesteia. Perspectivele fascinante din Japonia ca societate ne arată de ce baia de pădure a devenit deosebit de relevantă în vremurile turbulențe de astăzi și cum putem beneficia de pe urma ei.

Ce este Baia de pădure?

Baia de Pădure este practica de a vă imersa în natură într-un mod conștient, folosindu-vă simțurile pentru a obține o gamă întreagă de beneficii pentru sănătatea fizică, mentală, emoțională și socială. Este cunoscută și sub numele de Shinrin-yoku. ‘Shinrin‘ înseamnă pădure și ‘Yoku‘ înseamnă baie. Ideea a luat naștere în Japonia în anii ’80 și s-a dovedit a fi un instrument foarte eficient pentru a depăși efectele negative ale unei vieți agitate și a unui mediu de lucru stresant.

Baia de Pădure permite părților stresate ale creierului să se relaxeze. Hormonii pozitivi sunt eliberați în corp. Te simți mai puțin trist, furios și anxios. Ajută la evitarea stresului și a epuizării și ajută la combaterea depresiei și anxietății. Baia de Pădure este cunoscută pentru a stimula imunitatea și duce la mai puține zile de boală, precum și la recuperarea mai rapidă după o vătămare sau intervenție chirurgicală. Natura are un efect pozitiv atât asupra minții, cât și asupra corpului nostru. Îmbunătățește sănătatea inimii și plămânilor și este cunoscută pentru creșterea concentrării, atenției și memoriei.

Baia de pădure – stare de ZEN

Există ceva de spus despre rolul central pe care-l joacă budismul Zen în Japonia. Budismul Zen încurajează practicantul să învețe să-și adune mintea rătăcită și să-și stabilizeze atenția astfel încât să fie mai ușor să vedem lucrurile mai clar și cu o nouă perspectivă. Atunci când se creează un spațiu între experiențele noastre și modul în care reacționăm la aceste experiențe, suntem capabili să răspundem cu o înțelepciune și o grijă mai mari.

În timp ce tradițional, călugării budiști din India, China și mai târziu în Japonia, străbăteau distanțe lungi pentru a medita în natură, în deceniile recente ideea de creare a unui spațiu mental a devenit cunoscută sub numele de restaurare în psihologie. Teoria Restaurării Atenției și teoria de Recuperare a Stresului spun că recuperarea noastră de la stres începe în câteva minute de la intrarea într-un spațiu verde. Atunci când corpul fizic începe să se calmeze – tensiunea arterială se stabilizează, hormonii de stres din sânge scad, tensiunea musculară scade – beneficiile pentru sănătatea mentală încep, de asemenea, să apară. Începem să gândim mai clar, sentimentele noastre de vitalitate cresc și starea noastră de spirit începe să se îmbunătățească. Timpul necesar în natură a fost redus la doar 20 de minute pe zi pentru a gestiona sănătatea noastră mentală.

Citește continuarea articolului în ediția aprilie 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top