Now Reading
Mișcarea îți întărește sistemul imunitar

Mișcarea îți întărește sistemul imunitar

Revista Psychologies
Mișcarea îți întărește sistemul imunitar

Sistemul imunitar joacă un rol crucial în menținerea sănătății noastre. Este o rețea complexă de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a ne proteja de agenții patogeni și pentru a ne menține sănătoase. Un aspect esențial pentru îmbunătățirea și susținerea sistemului imunitar este mișcarea fizică regulată.

Creșterea circulației sângelui și a limfei

Una dintre cele mai evidente modalități în care mișcarea poate sprijini sistemul imunitar este prin creșterea circulației sângelui și limfei. În timpul exercițiilor fizice, inima bate mai rapid, determinând o circulație mai eficientă a sângelui și transportând oxigen și substanțe nutritive esențiale către celulele sistemului imunitar. De asemenea, mișcarea ajută la eliminarea toxinelor din corp prin intermediul sistemului limfatic.

Răspunsul imunitar este mai bun când mișcarea e consistentă

Exercițiile fizice regulate și constante contribuie la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar. Activitățile moderate, cum ar fi mersul pe jos, alergatul sau yoga practicate în mod regulat, stimulează producția de celule imunitare și de substanțe chimice care luptă împotriva infecțiilor. Consistența în practicarea exercițiilor fizice este cheia pentru a menține sistemul imunitar puternic și rezistent.

Scăderea inflamației

Mișcarea fizică poate contribui la reducerea inflamației din corp, care poate afecta negativ sistemul imunitar. Exercițiile regulate pot reduce nivelurile de inflamație, creând un mediu intern mai sănătos în organism. Aceasta poate ajuta la protejarea împotriva bolilor și poate îmbunătăți răspunsul imunitar al organismului.

Citește continuarea articolului în ediția decembrie-2023-ianuarie-2024  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top