Now Reading
MSM, mineralul frumuseții: ce este și ce beneficii aduce pentru piele?

MSM, mineralul frumuseții: ce este și ce beneficii aduce pentru piele?

Revista Psychologies
msm-mineralul-frumuseții-ce-este-și-ce-beneficii-aduce-pentru-piele

MSM (metilsulfonilmetan), cunoscut și sub numele de „Mineralul frumuseții”, este o formă naturală de sulf organic, care stimulează producția de colagen, favorizează circulația și ajută la diminuarea inflamațiilor.

MSM poate fi benefic pentru toate tipurile de piele, indiferent de vârstă. Metilsulfonilmetanul s-a dovedit a fi foarte eficient în tratamentul acneei, al eczemelor și al psoriazisului, precum și în cazul pielii sensibile. În plus, MSM ajută la menținerea sănătății pielii și o protejează împotriva îmbătrânirii premature și leziunilor.

MSM este o formă naturală de compus organic al sulfului, care se găsește în toate organismele vii. Este cea mai pură formă de sulf disponibilă în formă biologică, unul dintre mineralele esențiale pentru viața și regenerarea celulelor.

SAVIN’SKIN, partenerul oficial Oskia în România, ne recomandă folosirea produselor cu MSM, dar și integrarea lor ca supliment alimentar, pentru a potența efectul acestuia.

MSM este administrat, în mod tradițional, ca supliment alimentar, pentru sănătatea articulațiilor, pentru o piele frumoasă, dar și pentru păr și unghii puternice.

Sulful este cunoscut atât ca „mineral de frumusețe”, cât și ca „mineral vindecător”, pentru capacitatea sa de a susține producția de colagen, de a stimula circulația și de a reduce inflamația. Deși nu sunt cunoscute pe scară largă, preparatele cu sulf au fost folosite încă de pe vremea lui Hipocrate – părintele medicinei moderne – pentru a înfrumuseța pielea și a trata o mare varietate de afecțiuni.

Sulful este important, din punct de vedere structural și funcțional, pentru 150 de compuși prezenți în organism și îndeplinește o serie de funcții vitale. Este parte integrantă a producției de colagen și elastină. Aproximativ jumătate din conținutul de sulf din organism se găsește în piele, mușchi, cartilaje și oase.

Oskia Skincare

Colagenul este principala proteină structurală care menține sănătatea și elasticitatea pielii. Deoarece producția de colagen de tip I și III tinde să scadă după vârsta de 35 de ani, MSM poate ajuta la îmbunătățirea stării epidermei prin:

  • protejarea împotriva enzimelor care degradează colagenul;
  • reducerea liniilor fine și a ridurilor, datorită creșterii producției de colagen și elastină;
  • sporirea producției naturale de antioxidanți, care stimulează sistemul imunitar și reduc deteriorarea la nivelul celulelor;
  • acțiunea sa ca agent antiinflamator;
  • furnizarea de materii prime necesare corpului pentru a crea celule noi și pentru a le repara pe cele deteriorate;
  • menținerea flexibilității și permeabilității membranei celulare a pielii;
  • menținerea echilibrului pH-ului.

MSM este necesar și pentru detoxifierea organismului. Lanțurile de aminoacizi sunt, de obicei, legate între ele prin punți flexibile de sulf. Acest element se găsește în fluidele și țesuturile tuturor organismelor vii. Este prezent într-o mare varietate de alimente, inclusiv în legume crude, ouă, lapte și pește, dar se pierde prin gătit.

MSM își are originea în oceane, unde planctonul microscopic eliberează compuși de sulf în apa de mare și este rapid transformat în sulfură de dimetil (DMS), un compus volatil de sulf care ajunge în atmosferă. În această stare gazoasă, DMS reacționează cu ozonul și lumina ultravioletă a soarelui pentru a crea MSM. Odată cu ploaia, MSM cade apoi pe pământ, unde este colectat și concentrat în plante. Deși MSM se găsește din abundență în natură, chiar și cele mai bogate surse naturale pot furniza doar cantități infime.

Beneficiile MSM-ului pentru piele se regăsesc în produsele Oskia Skincare, prima companie care și-a concentrat resursele pentru a cerceta și formula o gamă de îngrijire cu acest compus. Fondatoarea acestei companii, Georgie Cleeve, a descoperit întâmplător, pe propria piele, beneficiile antiinflamatoare ale MSM-ului după ce acesta a ajutat-o în vindecarea acneei.

Astăzi, OSKIA folosește OptiMSM™, cea mai pură formă de MSM. Este distilat de patru ori pentru o puritate optimă și este singurul MSM testat prin metodă dublu-orb (metodă comparativă a eficacității). Întregul concept din spatele Oskia gravitează în jurul „nutriției pielii”. Precum alimentația noastră, care trebuie să conțină toți nutrienții, pentru o stare de bine, Oskia a creat această gama de îngrijire cu scopul de a oferi pielii tot ce are nevoie pentru a funcționa în parametri optimi.

Oskia Skincare2

Astfel, MSM protejează împotriva enzimelor care degradează colagenul, reduce ridurile, sporește producția naturală de antioxidanți, acționează ca antiinflamator, menține flexibilitatea pielii și echilibrul pH-ului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top