Now Reading
Nevoile tenului tău toamna: cum să ai grijă de pielea ta, în concordanță cu sezonul

Nevoile tenului tău toamna: cum să ai grijă de pielea ta, în concordanță cu sezonul

Revista Psychologies

Trecerea de la zilele calde ale verii la cele mai reci și umede ale toamnei poate afecta tenul, care poate să experimenteze modificări dermatologice ce necesită o atenție specială. Descoperă în cele ce urmează care sunt nevoile specifice ale tenului în acest sezon și cum să-ți adaptezi rutina de îngrijire astfel încât acesta să-și păstreze aspectul sănătos.

Adaptarea rutinei de îngrijire a pielii

Toamna este asociată cu o serie de schimbări în ceea ce privește condițiile meteorologice, care impun modificări în rutina ta de îngrijire a pielii, de la o curățare mai blândă la folosirea de creme de fata hidratante adecvate. Astfel, tenul are nevoie de:

  • curățare delicată – pielea tinde să devină mai uscată, de aceea este recomandat să folosești un produs de curățare mai blând, hidratant, care nu va afecta nivelul său de umiditate naturală. Curăță fața de două ori pe zi și evită excesele, care pot duce la uscăciune și iritații
  • hidratare puternică – schimbă crema hidratantă lejeră de vară cu una mai bogată și mai concentrată. Alege produse precum creme Age Specialist, care conțin ingrediente puternic hidratante precum acidul hialuronic. De asemenea, serumurile, în special cele cu acid hialuronic, pot oferi un plus de hidratare pielii. Aplică un ser hidratant după curățarea tenului și înainte de crema de față, pentru a reface nivelul de umiditate
  • exfoliere ușoară – includerea unui exfoliant blând în rutina de îngrijire poate ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la promovarea regenerării celulare. Cu toate acestea, nu exfolia excesiv pielea, deoarece aceasta ar putea deveni mai sensibilă. Folosește mai degrabă exfolianți chimici, precum acidul glicolic sau lactic, pentru o abordare mai blândă. Exfoliază pielea o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a menține o strălucire sănătoasă. După exfoliere, aplică un produs de protecție solară, pentru a proteja stratul proaspăt al pielii de daunele UV
  • protecție solară – chiar dacă soarele nu se simte la fel de intens, razele UV sunt încă prezente toamna. Acestea pot provoca îmbătrânire prematură, pete solare și cresc riscul de cancer de piele. Alege un produs de protecție solară cu spectru larg, cu SPF de minimum 30, și aplică-l zilnic, chiar și în zilele înnorate. Dacă petreci mult timp în aer liber, amintește-ți să reaplici produsul de protecție solară la fiecare două ore. Utilizează o cremă hidratantă sau un machiaj cu SPF încorporat, pentru protecție suplimentară în timpul zilei.
  • îngrijire pe timp de noapte – ia în considerare adăugarea unei creme de noapte mai bogate sau a uleiului facial în rutina de îngrijire de seară. Aceste produse pot contribui la repararea și regenerarea pielii în timpul somnului.

Hidratarea corectă

Toamna vine adesea cu un nivel mai scăzut de umiditate în aer, ceea ce poate duce la deshidratarea pielii. Pentru a menține pielea feței bine hidratată, în afară de folosirea zilnică a unei creme adecvate, este recomandat:

  • să bei suficiente lichide – hidratarea corectă începe de la interior. Consumă minimum 1,5 litri de lichide, de preferat apă simplă sau aromatizată cu felii de fructe ori ierburi
  • să folosești un umidificator – acest aparat poate fi util în special în dormitoare, pentru a menține niveluri optime de umiditate interioară. Acest lucru ajută la prevenirea uscării excesive a pielii.

Adoptarea unei diete echilibrate

O dietă echilibrată și variată, bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, joacă un rol important în menținerea pielii sănătoase, iar acest lucru este valabil în orice sezon. Consumă alimente hidratante, de exemplu, castraveți, pepeni și portocale. Aceste fructe și legume au un conținut ridicat de apă, care poate contribui la hidratarea pielii. De asemenea, alimentele bogate în acizi grași Omega-3, cum ar fi somonul, nucile și semințele de in, pot ajuta la menținerea barierei lipidice a pielii, prevenind pierderea umidității. Antioxidanții conținuți de fructele de pădure, spanacul și ciocolata neagră luptă împotriva radicalilor liberi, protejând pielea de daune.

În concluzie, o rutină de îngrijire adecvată și câteva măsuri simple care țin de stilul de viață sunt elementele necesare menținerii sănătății pielii în acest sezon. Fii consecventă cu aceste bune practici, iar tenul tău nu va avea decât de câștigat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top