Now Reading
Pregătirea pielii pentru expunerea la soare: 3 secrete

Pregătirea pielii pentru expunerea la soare: 3 secrete

Revista Psychologies
pregătirea-pielii-pentru-expunerea-la-soare-3-secrete

Bronzul este trendul verii în fiecare an. De aceea, trebuie să ne asigurăm că iese perfect. Puține persoane știu, însă, că pregătirea pielii este un lucru de bază atunci când vine vorba despre bronzat. Așa cum un pictor își pregătește pânza cu o bază, pentru a crea o lucrare durabilă și o aderență bună a culorilor, așa și pielea trebuie să fie bine îngrijită, pentru un bronz uniform și durabil. Pe de altă parte, atunci când ne expunem la soare, nu trebuie să ne gândim doar la un bronz perfect, ci și la sănătate. Prin urmare, află cele mai importante secrete pentru îngrijirea pielii înainte de expunerea la soare. 

1. Exfoliază-ți pielea

Exfolierea reprezintă o metodă de îngrijire prin care se îndepărtează celulele moarte ale pielii și se curăță epiderma în profunzime. Exfolierea presupune aplicarea unei creme exfoliante sau unui scrub cu particule abrazive și masarea pielii cu ajutorul unei mănuși speciale. Însă, care este, de fapt, scopul exfolierii? Pielea se regenerează singură la fiecare 21-28 de zile. Rolul exfolierii este de a scoate la suprafață stratul de piele sănătos, conferind pielii o textură catifelată și netedă. Epilarea corectă se face abia după exfoliere.  

Exfolierea pielii este un pas important înainte de expunerea la soare, dacă îți dorești un bronz care să dureze. În plus, exfolierea te ajută să obții o culoare uniformă. Se recomandă un astfel de tratament de două ori pe săptămână, pe corp, și o dată pe săptămână pentru ten. Exfolierea se realizează cu 2-3 zile înainte de a te expune la soare, fiindcă îți face pielea sensibilă și predispusă arsurilor solare. 

2. Hidratează-ți pielea

Hidratarea pielii este alt secret important pentru un bronz de durată și sănătos. Pielea uscată este predispusă descuamării, mai ales, după bronzare. Aplicarea de creme de corp hidratante este esențială după fiecare duș și fiecare exfoliere. În timpul dușului, sunt îndepărtate și uleiurile naturale din piele, care mențin bariera hidrolipidică și stare de hidratare. Exfolierea poate, de asemenea, să distrugă această barieră. Crema hidratantă reface bariera hidrolipidică și previne uscarea pielii. 

Nu doar crema hidratantă este importantă pentru o piele hidratată, ci și aportul de lichide. Bea 6-8 pahare de apă zilnic și menține o alimentație sănătoasă, diversificată, fiindcă apa provine și din alimente. O piele hidratată arată mai sănătoasă și mai delicată. În plus, aportul optim de apă previne insolația. 

3. Protejează-ți pielea

Nu în ultimul rând, înainte de expunerea la soare, trebuie să aplici o cremă de protecție solară, cu un SPF de minim 30. Dacă ai pielea foarte deschisă la culoare, specialiștii recomandă SPF 50. Deși, multe persoane au impresia că protecția solară împiedică bronzarea, acest lucru nu este adevărat. Procesul este într-adevăr mai lent, dar mai sănătos. Chiar dacă îți dorești să te bronzezi, cu siguranță, nu vrei să te confrunți cu arsurile solare și riscurile pentru sănătate asociate expunerii la soare, cum ar fi cancerul de piele. 

Pe de altă parte, aplicarea unei creme solare ajută la obținerea unui bronz uniform și durabil. Dacă îți dorești să grăbești procesul de colorare a pielii, poți aplica și un accelerator de bronz împreună cu protecția solară. Există în comerț loțiuni care accelerează bronzul și au și factor de protecție. Alege o cremă de protecție solară cu filtru UVA și UVB, pentru o protecție optimă. 

În concluzie, înainte de expunerea la soare este nevoie de o îngrijire deosebită a pielii. În acest mod, vei putea obține un bronz de invidiat, fără să îți pui sănătatea în pericol. Nu uita să te expui gradual la soare, pentru a evita arsurile solare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top