Now Reading
Pudra de perle, ingredient ayurvedic în îngrijirea pielii

Pudra de perle, ingredient ayurvedic în îngrijirea pielii

andreea-elena-iorgu
pudra-de-perle-ingredient-ayurvedic-în-îngrijirea-pielii

Cine nu și-ar dori o piele catifelată, netedă, strălucitoare, demnă de toate complimentele? Preocuparea de a menţine corpul sănătos și frumos datează din cele mai vechi timpuri, iar medicina chineză și cea ayurvedică au promovat încă din antichitate folosirea ingredientelor marine atât în alimentaţie cât și în îngrijirea tenului. Iar perlele cu strălucirea lor nu au putut rămâne neobservate. În secolul al VII-lea, Wu Zetian, singura împărăteasă a Chinei folosea praful de perle în ritualul său de înfrumuseţare.

Potrivit Ayurveda, o serie de factori determină sănătatea și tinerețea pielii. Acestea includ echilibrul adecvat al umidității (Kapha în echilibru), funcționarea eficientă a mecanismelor metabolice care coordonează toate reacțiile chimice și hormonale ale pielii (Pitta în echilibru) și circulația eficientă a sângelui și a nutrienților către diferitele straturi ale pielii (Vata în echilibru). Sănătatea următoarelor trei dhatus (tipuri de țesuturi corporale) se reflectă în special în piele: lichid nutrițional (Rasa), sânge (Rakta) și mușchi (Mamsa). Rasa susține toate țesuturile corpului, în special menținând pielea sănătoasă, Rakta este asociat cu funcția hepatică și ajută la detoxifierea pielii , în timp ce Mamsa oferă fermitate pielii. Un produs cosmetic anti-îmbătrânire ayurvedic eficient ar trebui să ofere sprijin tuturor acestor trei domenii.

Pulberea de perle este făcută prin fierberea perlelor cu apă proaspătă sau sărată (pentru a le steriliza) și apoi măcinarea acestora într-o pulbere fină moale, care are o textură similară cu făina sau amidonul de porumb. Pudra de perle conţine următoarele:

Aminoacizi

Aceste blocuri de proteine sunt esenţiale pentru ca organismul să funcţioneze corect. Aminoacizii stimulează celulele pielii să producă colagen, promovează repararea și hidratarea celulară și protejează pielea de poluare. Pudra de Perle conţine 18 acizi aminaţi: acid aspartic, serină, arginină, treonină, alanină, metionină, izoleucină, fenilalanină, lizină, acid glutamic, prolină, cistină, leucină, glicină, histidină, etc.

Minerale

Pudra de perle conţine peste 30 de urme de minerale, inclusiv magneziu și potasiu, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii.

Nivelul ridicat de calciu

Calciul favorizează regenerarea pielii și umezeala. De asemenea, ajută la reglarea sebumului.

Antioxidanţi

Pulberea de perle stimulează doi dintre cei mai abundenţi antioxidanţi ai corpului: superoxid dismutază (SOD) și glutationul. Acești antioxidanţi pot ajuta la lupta împotriva bolilor și chiar pot prelungi viaţa.

Care este rolul perlei în ayurveda?

În medicina tradiţională indiană sau Ayurveda, pudra de perle este, de asemenea, utilizată pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire și adaptogene. Cunoscută sub numele de Mukta Pishti, pudra de perle este utilizată în Ayurveda pentru a calma căldura din corp și pentru a aduce răceala sistemului digestiv și pentru a echilibra inflamaţiile din corp. Perla a fost, de asemenea, un ingredient folosit în poţiunile de dragoste ayurvedice, recunoscute ca afrodisiace.

De ce să alegi tratamentul facial cu pudră de perle?

De ce să-l alegi pe acesta din numeroasele tratamente faciale care există? Tratamentul facial cu pudră de perle este o tehnică antică chinezească despre care se credea că întinerește și iluminează pielea, iar în prezent este la fel de popular ca tratamentele faciale cu fructe sau cu aur.

Pudra de perle este ideală pentru persoanele care vor să-și decoloreze tenul și să aducă la suprafaţă strălucirea naturală a acestuia. Tratamentul facial cu pudră de perle are următoarele avantaje:

Înmoaie pielea – pudra de perle ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, aducând la suprafaţă pielea moale și strălucitoare.

Întinde pielea – acest tratament facial te salvează de multe dintre semnele îmbătrânirii precum petele de vârstă, reducerea elasticităţii pielii și ridurile. El întinde pielea și previne labele de gâscă de colţul ochilor.

Iluminează tenul – tratamentul cu pudră de perle este în mod particular benefic în iluminarea tenului, fiind un produs în totalitate natural.

Pearl CREAM 3D transp IICosmeticele Ayurmed® conțin ingrediente prețioase și sunt create pe baza principiilor naturale, formulate cu grijă și atenție pentru sănătate și natură. Două dintre aceste cosmetice sunt Pearl CREAM Deluxe și Gold CREAM Deluxe, dedicate îngrijirii intense antirid, pot fi folosite concomitent sau separat în funcție de necesitate.

Pearl CREAM Deluxe este dedicat atenuării ridurilor fine, cu o textură lejeră și îmbogățit cu ulei de cocos, este ideal pentru menținerea hidratării și elasticității tenului.

Indiferent de remediul pe care îl alegi pentru combaterea ridurilor, este important să știi că frumusețea vine din interior. Simte-te bine cu tine și acordă-ți întotdeauna atenția pe care o meriți, îngrijindu-ți tenul, corpul, sufletul și mintea în mod corespunzător!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top