Now Reading
Ritualuri de strălucire pentru piele de sărbători

Ritualuri de strălucire pentru piele de sărbători

Avatar photo
ritualuri-de-strălucire-pentru-piele

Perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă este una din cele mai aglomerate perioade ale anului inclusiv în cabinetele de dermatologie și estetică medicală. Asta pentru că toată lumea își dorește tenul perfect de sărbători: luminos, strălucitor și relaxat, comunicând sănătate, odihnă și bunăstare.

Ce ne menține tenul tânăr și strălucitor?

Strălucirea pielii noastre este dată de reflexia luminii la nivelul suprafeței cutanate. Dacă tenul este încărcat, respectiv are neuniformități determinate de aglomerări locale de celule moarte incomplet exfoliate, atunci procesul reflexiei este peturbat: fața apare astfel ternă, mată. Reflexia luminii este perturbată și de discromii la nivelul feței: neuniformitățile de culoare la nivelul tenului apar din cauza petelor pigmentare, vaselor dilatate, porilor încărcați, imperfecțiunilor acneiforme, roșeții și, nu în ultimul rând, din cauza ridurilor.

Toate aceste modificări duc la un aspect îmbătrânit al pielii. Deshidratarea este o altă cauză a lipsei de strălucire. Dacă pielea își pierde cantitatea de sebum normală, din cauza frigului, de exemplu, va scădea și nivelul de hidratare, ea va deveni rugoasă, aspră, va tinde să se descuameze și uneori să se fisureze, drept urmare, își va pierde strălucirea.

Ce trebuie să urmărim atunci când ne dorim un ten strălucitor?

Pentru a avea un ten strălucitor este necesară exfolierea, uniformizarea și hidratarea corespunzătoare a acestuia. Deloc în ultimul rând, este necesar să ne hidratăm din interior și să ne hrănim bine, să dormim, dar să ne și mișcăm corespunzător și mai ales să iubim, să ne bucurăm de viață și să ne menținem sufletul senin.

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top