Now Reading
Rutina ideală pentru nevoile unui ten fericit

Rutina ideală pentru nevoile unui ten fericit

andreea-elena-iorgu

În ceea ce privește produsele de îngrijire cosmetice suntem acaparate din toate colțurile de informații, reclame, sfaturi și păreri, ba chiar uneori avem atâtea opțiuni și variante încât devine greu să ne decidem ce este mai potrivit pentru tenul fiecăreia dintre noi. Însă, nu dispera, nu este neapărat atât de dificil pe cât pare, important este să reținem câteva aspecte esențiale pentru nevoile tenului nostru.

Iată pașii esențiali să fii mândră de tenul tău!

Și pentru ca totul să fie cât se poate de simplu și la îndemână pentru oricare dintre noi, o să ne rezumăm la cei mai importanți doi pași: demachierea și hidratarea. Simplu, nu? Dacă vei respecta negreșit aceste două etape vitale pentru sănătatea oricărui ten vei observa în doar câteva luni că tenul tău se simte și arată minunat, iar tu te vei simți mândră și încrezătoare. Și, deși majoritar femeile sunt interesate de îngrijirea tenului, aceste două reguli se aplică perfect și bărbaților, pentru că vorbim de nevoile elementare ale țesutului cutanat, curățare și hidratare.

Curățarea reprezintă etapa prin care sunt îndepărtate toate impuritățile și machiajul de la nivelul tenului. Chiar dacă nu folosim machiaj, pe parcursul zilei se acumulează particule de praf și grăsime în porii feței, astfel că seara este necesar să îndepărtăm această murdărie, întrucât pe timpul nopții au loc procesele de regenerare ale celulelor. Prin stimularea producției de colagen și distrugerea toxinelor de la nivelul pielii, celulele sunt reînnoite. Dacă porii sunt blocați, epiderma nu se poate regenera, fapt ce conduce la îmbătrânire prematură, la apariția coșurilor, inflamațiilor, punctelor negre și albe. Astfel, tenul va arăta încărcat, iritat și lipsit de vitalitate. Așadar dacă vrem să favorizăm procesele fiziologice de regenerare trebuie să ne demachiem constant tenul.

Demachierea este un ritual important pentru o piele sănătoasă și îngrijită. Diferența între un ten luminos și unul cu imperfecțiuni se poate datora metodelor de demachiere. Pielea feței este sensibilă, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Ea reacționează imediat dacă simte că ceva nu este în regulă. Pe piață există o gamă largă de produse pentru curățare, dar cum alegem produsul potrivit?

Cea mai simplă variantă este să alegem un produs care se pretează tuturor tipurilor de ten, astfel nu dăm greș, spre exemplu: un demachiant care are o textură ușoară, este lăptos și are capacitate crescută de curățare a porilor în profunzime, dar care nu încarcă tenul fiind prea gras, poate fi alegerea perfectă. De asemenea, putem alege un produs cât mai natural, pentru a nu ne supune tenul agenților chimici. Un produs îmbogățit cu principii active naturale, cum sunt plantele medicinale care au diverse roluri benefice pentru ten cum ar fi acțiunea antiinflamatoare, acțiunea antiaging, acțiunea antibacteriană etc.

Câteva dintre aceste plante recunoscute pentru beneficiile lor sunt Neemul, cu proprietăți antibacteriene și de curățare, fiind un adjuvant în ameliorarea problemelor dermatologice precum acneea și iritațiile cutanate. Portocala poate fi alt ingredient de succes la nivelul pielii prin puterea sa vitaminizantă, având totodată și rol antiseptic, antiiritant și antialergic. Coaja de portocală energizează tenul și îl protejează de factorii agresivi, este bogată în vitaminele A, C și E, antioxidanți naturali, recunoscuți pentru efectele antiaging. Iar D-limonina din compoziție acționează ca o barieră naturală împotriva razelor UV.

Deep Milk Cleansing_Ayurmed

Un astfel de produs au dezvoltat specialiștii de la Ayurmed®, DEEP CLEANSING MILK este un lapte demachiant nutritiv cu o formulă obținută din plante medicinale ayurvedice, este compatibil cu toate tipurile de ten. Îndepărtează delicat și în profunzime impurităţile și machiajul, lăsând pielea curată și hidratată, astfel că după demachiere tenul rămâne ferm, luminos și catifelat. Textura sa foarte lejeră facilitează absorbţia rapidă a nutrienţilor în piele.

După demachiere, urmează pasul de hidratare. Se alege în funcție de necesitățile tenului o cremă hidratantă cu textură lejeră pentru tenul gras sau cu textură hidratantă, pentru tenul uscat.

Urmează acești 2 pași importanți dimineața și seara timp de câteva luni și vei vedea că aspectul tenului tău va fi vizibil îmbunătățit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top