Now Reading
Sănătatea organismului începe cu detoxifierea colonului

Sănătatea organismului începe cu detoxifierea colonului

Maia Cazimov
sănătatea-organismului-începe-cu-detofixierea-colonului

Colonhidroterapia reprezintă o metodă naturală, realizată în mod profesionst, de detoxifiere a intestinului gros, prin care se însănătoșește întreg corpul fizic, mental și emoţional.

Această terapie este, de fapt, un procedeu de eliminare a toxinelor dăunătoare din colon prin irigarea lui cu apă, în unele cazuri apa fiind îmbogăţită cu ozon și cu ceaiuri din plante medicinale selectate pentru fiecare pacient în parte. În acest mod, din colon se elimină reziduurile acumulate pe parcursul anilor, a paraziţilor intestinali, a mucusului deteriorat și inclusiv a gazelor, care menţin balonarea, provocând disconfort greu de tolerat atât fizic, cât și psihic.

Istoricul colonhidroterapiei

Colonhidroterapia este cunoscută încă de acum 3000 de ani. Egiptenii sunt primii care i-au pus în valoare beneficiile. Hipocrate menţionează plantele ce trebuiau folosite în timpul curăţării intestinale. În secolul al XVI-lea, detoxifierea colonului era descrisă în detaliu, iar în anul 1906 apare și în dicţionarul Larousse. Dr. W. Hay, care este un promotor în domeniul colonhidroterapiei spunea că „în timpul procesului de vindecare, eliminarea reziduurilor este mai importantă decât nutriţia, cu toate că o multitudine de nutrienţi au un rol deosebit de important în neutralizarea toxinelor eliberate”. Deci, iată că, restaurarea unui tract digestiv funcţional este primul pas spre sănătate și spre longevitate.

Foarte important de știut

Colonul poartă responsabilitatea pentru absorbţia apei, a vitaminelor, a mineralelor, a tuturor substanţelor nutritive de care organismul are nevoie. De asemenea, colonul împreună cu pielea, plâmânii și rinichii este responsabil pentru eliminarea toxinelor. Datorită unui mod de viaţă nesănătos la care este expus organismul uman și mă refer aici la alimente necorespunzătoare, medicamente, pesticide, viaţă sedentară, stres, intestinul își pierde capacitatea de a funcţiona normal în procesul de eliminare a materiei reziduale, care se stochează în pliurile colonului și așa apare constipaţia, balonarea și alte probleme. Iar tot „aburul” toxic intră în circuitul sanguin şi sângele nu se mai poate oxigena la nivel optim și, astfel, apar durerile de cap, depresia, anxietatea și scade într-un mod rapid imunitatea organismului.

Beneficiile colonhidroterapiei:

 • reglarea tranzitului intestinal: se tratează constipaţia, se reduce balonarea,
 • stimularea și întărirea sistemului imunitar,
 • refacerea tonusului, formei și funcţionării normale a colonului,
 • detoxifierea întregului organism,
 • absorbţia normală a nutrienţilor în sânge,
 • îmbunătăţirea circulaţiei periferice,
 • creșterea clarităţii mentale și a energiei în corp,
 • detoxifierea ficatului și a vezicii biliare,
 • rezolvarea problemelor de acnee,
 • tratarea retenţiei hidrice și a celulitei,
 • controlul greutăţii corporale și a apetitului,
 • reglează somnul și reduce nivelul de stres.

Contraindicaţiile colonhidroterapiei:

 • operaţii la nivel abdominal în ultimile șase luni,
 • în timpul menstrei,
 • sarcină avansată de peste trei luni,
 • hemoroizi în stare sângerândă,
 • dureri abdominale nediagnosticate,
 • epilepsie,
 • cancer de colon sau de rect, boala Crohn, aderenţe pelviene,
 • fisuri anale,
 • patologii acute inflamatorii ale colonului,
 • insuficienţă renală severă,
 • tulburări cardiace severe.

Cum decurge o ședinţă de colonhidroterapie?

În timpul ședinţei de colonhidroterapie pacientul stă întins pe patul de tratament, fiind conectat la aparat. Timp de 45’ în intestinul gros circulă cam 27-30 litri de apă îmbogăţită cu ozon și spre sfârșitul ședinţei se introduce o infuzie de ceaiuri medicinale. Apa scoate toate reziduurile pietrificate și restante din pliurile colonului și le aruncă printr-un furtun la care pacientul este conectat, direct în canalizare. Toate chiturile cu care pacientul intră in contact sunt de unică folosinţă. Întreaga procedură se realizează în sistem închis, ceea ce permite ca întreg conţinutul intestinal să fie transportat direct către sistemul de evacuare fără niciun fel de miros dezagreabil sau alte situaţii ce ar putea să lezeze sensibilitatea.

Metoda este sigură?

La Centrul de Sănătate și Frumuseţe Geiran Estetic se lucrează cu cel mai performant aparat de pe piaţa românească, HC- 3000, care este electronic, având temperatură constantă a apei de 37° Celsius, temperatura normală a organismului uman, presiune constantă de irigare a apei în colon, astfel încat nu există niciun pericol de forţare
a colonului.

Colonhidroterapia elimină paraziţii intestinali?

Specialiștii consideră că medicamentele nu sunt suficiente pentru înlăturarea paraziţilor din corp și recomandă irigarea colonului. Totodată, colonhidroterapia elimină și bacteriile nocive. Bacteriilor sănătoase le oferă în schimb un mediu de lucru plăcut pentru producţia de vitamine B și K, pe care un colon curat le absoarbe imediat.

Cum avem grijă de flora intestinală?

Pe tot parcursul terapiei de colon se recomandă probioticele sub formă de capsule sau pliculeţe, iaurtul, laptele bătut, varza murată pentru a repopula bacteriile bune, mai ales pe un teren curat.

Distribuţie. Montaj. Cursuri teorie și practică. Diplome.

Centrul de Sănătate Geiran Estetic este Unic Distribuitor pentru România al aparatelor de colonhidroterapie marca Transcom. Înfiinţat în 1981, Transcom este lider mondial în domeniul cercetării și producţiei tehnicii de colonhidroterapie. Aparatele sunt certificate și aprobate din punct de vedere calitativ (ISO13485) și medical (UE, SUA, Canada, China, Japonia, Rusia). Aparatele conferă siguranţă pacientului 100% în timpul procedurii, datorită performanţei acestora.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top