Now Reading
Slăbeşte sănătos! Plantele ayurvedice care îţi reglează metabolismul

Slăbeşte sănătos! Plantele ayurvedice care îţi reglează metabolismul

andreea-elena-iorgu
slăbeşte-sănătos-plantele-ayurvedice-care-îţi-reglează-metabolismul

Moderni, dornici de cunoaștere și dezvoltare, suntem adesea prea exigenţi cu noi înșine, ne dorim o carieră de succes, plimbări și vacanţe care să ne relaxeze, un corp frumos și sănătos, cu alte cuvinte ne dorim perfecţiune pe toate planurile și nu știm cu ce să începem mai repede.

Este important să trăim o viaţă fericită și satisfăcătoare. Dar uneori acest lucru devine dificil, iar să trăiești exact cum ţi-ai imaginat devine o provocare. Acest lucru se întâmplă din cauza agitaţiei cotidiene și a numeroaselor activităţi zilnice. Însă, cel mai important aspect dintre toate este corpul și sănătatea noastră, iar de cele mai multe ori fix corpul este cel lăsat pe ultimul loc, din lipsa timpului sau a oboselii.

Știm cu toţii cât de important este să te simţi bine în pielea ta și să fii și sănătos, succesul și starea noastră de zi cu zi depind de acest lucru. Cea mai mare dilemă este cum să faci să ai atât silueta mult visată, cât și un organism sănătos și, în plus, să te simţi energic și relaxat.

Natura ne este și de această dată la îndemână, cheia succesului unui corp sănătos este mâncarea sănătoasă, mișcarea și energia psihică pozitivă, pentru că acolo unde mintea lucrează potrivit cu intenţiile noastre, corpul arată și se simte bine.

În ceea ce privește silueta, primăvara și vara sunt anotimpuri care ne trezesc ambiţii și dorim să aducem schimbări benefice în viaţa noastră. Ca să arătăm bine și să fim mândri de noi începem cure de slăbire, noi sporturi, plimbări de relaxare sau programe de meditaţie. Însă, dacă nu alegem modul adecvat pentru a face aceste schimbări, pot să apară frustrări, dezamăgiri sau chiar boli.

Ce modalităţi există să facem schimbările de care avem nevoie și să ducem viaţa pe care ne-o dorim?

Alimentaţia este cheia spre o siluetă frumoasă, un corp sănătos și o minte liniștită. Deși acest principiu este foarte cunoscut, de multe ori este greu să ne controlăm alimentaţia, în special din lipsa timpului, astfel ajungem să avem o dietă haotică și slab nutritivă, iar din acest motiv, în timp, apar tulburări digestive, tulburări de tranzit și kilograme în plus nedorite. Însă plantele atent selecţionate ne pot ajuta să echilibrăm aceste procese vitale sănătăţii.

Spre exemplu, există plante care ne ajută să menţinem sub control greutatea corporală, prin mecansime clare. Una dintre ele este Vilaiti Imli – fructele acestei plante indiene au capacitatea de a reduce pofta de mâncare și de a împiedica transformarea glucidelor în lipide și depunerea acestora în ţesutul adipos. O altă plantă specifică, în Ayurveda, este Guggul, care la rândul ei susţine metabolismul lipidic, stimulând metabolizarea grăsimilor și consumul de energie, împiedicând depunerea grăsimilor.

Alte plante precum piperul indonezian, lemnul dulce, ghimbirul și nu numai, ajută intens procesul de digestie, moleculele de mâncare fiind procesate și consumate corect, nutrienţii necesari sunt absorbiţi corespunzător, iar reziduurile nefolositoare eliminate din organism. Aceste plante stimulează enzimele digestive, refac și protejează mucoasa gastrointestinală și favorizează un tranzit echilibrat.

În medicina indiană, există o faimoasă combinaţie de trei fructe: haritaki, amalaki și bibhitaki ce poartă denumirea de Triphala, acestea se consumă sub formă de pulbere vrac sau comprimate. Se spune că aceste fructe sunt secretul unui sistem digestiv sănătos și puternic, acţionând până la nivel de colon.

Așadar, tulburările de greutate și de alimentaţie se pot datora și problemelor de natură digestivă, sistemul digestiv jucând un rol esenţial în starea noastră generală de bine, atât fizic cât și psihic.

Este important să avem grijă să slăbim în mod sănătos, pentru că, atunci când reducem alimentaţia obișnuită și implicit scădem din kilogramele în plus, este nevoie să asigurăm organismului un aport de vitamine, minerale și aminoacizi, necesar pe care ni-l putem lua din plantele medicinale, astfel încât să obţinem silueta mult visată și un organism sănătos, radiind fericire.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top