Now Reading
Midii cu sos de roșii și vin

Midii cu sos de roșii și vin

Revista Psychologies
midii-cu-sos-de-roşii-şi-vin

Alina Dragne, food blogger, și Costi Drăgan, somelier Jidvei, au ales un preparat plin de Vin și Gust, ușor de făcut și foarte apreciat în sezonul estival. Cu gândul la mare, soare și nisip fin, Alina a pregătit o reţetă delicioasă – Midii cu sos de roșii și vin–, iar Costi a ales un vin pe măsură, Owner’s Choice Maria Fetească Albă.

PENTRU 2 PORŢII

Timp de preparare: 40 minute

INGREDIENTE

  • 1 lingură de unt
  • ½ ceapă, tocată mărunt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 conservă de roşii tocate cuburi
  • ½ cană de vin
  • pătrunjel proaspăt
  • sare, piper
  • 500g midii
  • pâine prăjită

PREPARARE

1. Curăţăm cochiliile midiilor şi îndepărtăm mustăţile. Într-o oală încăpătoare topim untul şi călim ceapa şi usturoiul mărunţit, timp de 5 minute. Adăugăm conserva de roşii, vinul şi 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat. Asezonăm cu sare şi piper.

2. Punem midiile şi acoperim oala cu un capac, ca să le înăbuşim. Treptat, se vor deschide toate (dacă sunt midii nedeschise le aruncaţi).

3. Când servim, mai presărăm pătrunjel proaspăt şi savurăm cu pâine prăjită şi un pahar de vin Owner’s Choice Maria Fetească Albă.

Gama Owner’s Choice reunește unele dintre cele mai apreciate și impunătoare vinuri produse de Jidvei, alese cu grijă pentru a face parte dintr-o colecţie recomandată de proprietar. Fine, echilibrate și surprinzătoare, vinurile din gama Owner’s Choice vorbesc în primul rând despre o deosebită grijă și despre respectul pentru arta vinului. Și, deloc întâmplător, vinurile din această gamă poartă chiar numele fiicelor proprietarului, Ana și Maria.

„Vinurile din gama Owner’s Choice vorbesc despre pasiune și viziune, despre respectul pentru arta vinului. Fermecător, armonios și elegant, Maria Fetească Albă se remarcă prin îmbinarea savuroasă a aromelor de flori de salcâm, pere coapte, mere, coajă de grapefruit și lămâie. Aciditatea ridicată conferă prospeţime, iar notele florale pun în valoare textura catifelată a acestui vin deosebit.”, afirmă Costi Drăgan, somelier Jidvei.

Conţinut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top