Now Reading
Sfaturi de îngrijire pentru o piele fină, unghii puternice și păr sănătos

Sfaturi de îngrijire pentru o piele fină, unghii puternice și păr sănătos

Revista Psychologies
sfaturi-de-îngrijire-pentru-o-piele-fină-unghii-puternice-și-păr-sănătos

Este important să adopți o rutină de îngrijire care să corespundă necesităților tale. În acest articol îți oferim sfaturi utile despre cum poți face ca pielea ta să devină mai fină, ca unghiile să capete mai multă rezistență, iar părul să se mențină sănătos.

Produse cu formule specifice

Unele produse pentru piele, păr & unghii au formule create special din ingrediente naturale și pot fi utilizate pentru contribuția pe care o pot aduce asupra sănătății. Cu toate că nu înlocuiesc o alimentație echilibrată, îți pot fi de ajutor la îmbunătățirea elasticității pielii, întărirea unghiilor și dobândirea unui plus de strălucire a părului. Pentru a te asigura că se potrivesc necesităților tale, discută cu un medic înainte de a le utiliza. 

Adoptă o dietă sănătoasă

Un regim sănătos, bogat în legume, crudități, acizi grași Omega-3, fructe de pădure și minerale poate ajuta în dobândirea unei pieli mai fine, a unor unghii puternice și a unui păr sănătos. Discută cu medicul tău sau cu un nutriționist, pentru a îți stabili o listă cu alimente pe care este sigur să le introduci în alimentația ta.

Hidratarea corespunzătoare

Asigură-te că bei îndeajuns de multă apă în raport cu înălțimea și greutatea ta. Apa contribuie la hidratarea pielii și are influență benefică în privința sănătății părului. Poți opta și pentru alte lichide sănătoase, ce conțin vitamine și sunt preparate cât mai natural.

Odihna suficientă

Aceasta are un rol foarte mare pentru sănătatea pielii și a întregului organism. Ai grijă să dormi suficient de multe ore pe noapte, pentru a evita apariția cearcănelor și a pielii cu aspect deteriorat. De asemenea, este indicat să eviți stresul, pe cât posibil, astfel că se recomandă să încerci diverse tehnici de relaxare.

Tunde-te regulat

Tunsul vârfurilor la fiecare câteva luni (de regulă două sau trei) contribuie la întărirea firului de păr și a sănătății acestuia. Nu este necesar să recurgi la schimbări radicale, ci doar să optezi pentru tunderea cu regularitate a vârfurilor.

Evită să folosești căldura excesivă

Încearcă să eviți sau să folosești la minimum uscătorul de păr, ondulatorul sau placa. Atunci când îți speli părul, optează pentru apă caldă, nu fierbinte. Căldura excesivă poate deteriora părul și ar putea contribui la uscarea acestuia, ceea ce poate duce și la lipsa strălucirii.

Protejează-ți pielea și părul de razele soarelui

Folosește produse cu SPF atunci când te expui la soare, iar atunci când faci plimbări, poartă pălărie, șapcă și stai în locuri umbroase. Poți utiliza și spray-uri de păr sau alte produse de styling ce conțin formule cu factor de protecție solară. 

Apelează la o pernă din mătase

Pentru a îți proteja părul în timpul somnului, odihnește-te pe o pernă din mătase. Aceasta este delicată cu părul și are rol în reducerea deteriorării lui. De asemenea, îți poți înfășura părul în țesături din mătase, deoarece este o altă modalitate de a îl proteja atunci când te odihnești.

Aplică tratamente pentru întărirea unghiilor

Poți utiliza diverse tratamente speciale pentru unghii, în vederea curățării și întăririi acestora. Un alt sfat este să folosești ojă semipermanentă, deoarece poate fi de ajutor în menținerea pe termen lung a unghiilor cu aspect plăcut, în special dacă obișnuiești să ți le rozi și nu le poți menține mai lungi. Mergi la o specialistă pentru realizarea unei manichiuri profesioniste și care este realizată în condiții optime de igienă.

Pe lângă un stil de viață sănătos, produsele potrivite și trucurile te pot ajuta să îți amplifici frumusețea naturală. Ține cont de sfaturile noastre și alege să utilizezi produsele și tehnicile care se pliază pe necesitățile tale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top