Now Reading
Suplimentele pentru imunitate: ce nu funcționează și ce funcționează cu adevărat

Suplimentele pentru imunitate: ce nu funcționează și ce funcționează cu adevărat

Revista Psychologies

În ultimii ani, piața suplimentelor alimentare pentru susținerea imunității a crescut semnificativ, drept urmare, românii au devenit tot mai interesați de sănătatea lor și caută soluții diverse pentru prevenirea bolilor.

 

Cu toate astea, nu toate “rețetele” găsite pe piață funcționează la nivel maxim, pentru că modul de administrare nu este respectat întocmai ca pe prospect. Ba mai mult, suplimentele pot deveni chiar ineficiente, dacă o dietă cu anumite suplimente se admnistrează pe o perioadă mai scurtă de 3 luni.

În acest articol, vom analiza care sunt suplimentele care au dovedit cu adevărat beneficii pentru sistemul imunitar și care sunt cele care nu aduc beneficii semnificative.

Ce NU funcționează

  1. Deși vitamina C este esențială pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, studiile au arătat că suplimentele cu doze foarte mari de vitamina C (în general peste 1000 mg pe zi) nu aduc beneficii semnificative în prevenirea răcelilor obișnuite sau a altor infecții. Ba mai mult, pot sta la baza anumitor afecțiuni ale sistemului digestiv, din cauza faptului că pot crește aciditatea gastrică.
  2. Echinaceea este un remediu popular și chiar tradițional pentru gripă și răceli în anumite zone din Asia. Cu toate astea, cercetări recente au demonstrat că efectele sale asupra imunității sunt limitate și variază în funcție de speciile de plante utilizate și de preparatul folosit.
  3. Zincul este esențial pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, însă consumul excesiv de zinc poate interfera cu absorbția altor minerale esențiale, precum cuprul. Astfel, suplimentele de zinc ar trebui luate cu precauție și în doze echilibrate.

ImunoSuport Ultra de la Naturalis este un supliment alimentar care susține imunitatea. Acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, datorită combinației optime de vitamina D, vitamina C și zinc, care acționează sinergic. Tehnologia specială de eliberare treptată permite organismului să utilizeze optim aportul de nutrienţi, crescând eficacitatea produsului.

Ce FUNCȚIONEAZĂ cu ADEVĂRAT

  1. Studiile au arătat că un nivel adecvat de vitamina D în organism poate sprijini sistemul imunitar și poate reduce riscul de infecții respiratorii. Cu toate astea, este important să fie luate dozele corecte și să fie monitorizate periodic nivelurile de vitamina D.
  2. Un sistem imunitar sănătos are nevoie de o floră intestinală echilibrată. Probioticele pot ajuta la menținerea unui echilibru sănătos între bacteriile bune și cele nocive în intestin, sprijinind astfel imunitatea.
  3. Seleniul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Alimentele bogate în seleniu sau suplimentele care conțin acest mineral pot sprijini imunitatea.
  4. Acizii grași esențiali din uleiurile de pește, precum omega-3, au demonstrat capacitatea de a reduce inflamațiile și de a sprijini sănătatea sistemului imunitar.

Naturalis ViroProtect Rapid + Quercetina este un supliment alimentar ce contine 9 ingrediente active care, prin mecanisme specifice, susțin sistemele respirator și imunitar, întărind organismul în perioadele de slăbire ale acestuia. Extractul de soc negru, vitaminele C, D, zincul si seleniul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, iar quercetina are proprietăți antioxidante puternice și contribuie la menținerea sănătății sistemelor respirator și cardiovascular, inhibă dezvoltarea diferitelor bacterii, este antivirală, antihistaminică și antiinflamatoare. Suplimentul nu conține zahăr și are o aromă plăcută de mango și fructul-pasiunii.

Așadar, administrarea corectă de suplimente poate ajuta la prevenirea anumitor afecțiuni, iar pe lângă acestea contează și ca stilul de viață să fie sănătos, alimentația să fie echilibrată, somnul odihnitor, hidratarea cu apă să fie constantă, iar activitatea fizică regulată pentru ca sistemul imunitar să se mențină puternic. Înainte de a începe orice regim de suplimente alimentare, este recomandat consultul unui specialist, mai ales dacă se doresc și câteva sfaturi personalizate. Suplimentele alimentare marca Naturalis se pot achiziționa din farmaciile Catena.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top