Now Reading
Somnul REM: îmbunătățirea memoriei și regenerarea corpului

Somnul REM: îmbunătățirea memoriei și regenerarea corpului

Revista Psychologies
Somnul REM: îmbunătățirea memoriei și regenerarea corpului

Somnul REM este una dintre cele două faze majore ale somnului, cealaltă fiind somnul non-REM. Somnul REM este caracterizat de mișcări rapide ale ochilor, creșterea activității cerebrale și un somn foarte superficial. În timpul acestei faze, corpul nostru este aproape complet paralizat, cu excepția mușchilor respiratori și oculari. Acest fenomen de paralizie temporară este esențial pentru a preveni ca noi să acționăm în mod fizic visele noastre.

De ce este important somnul REM?

  • Consolidarea memoriei: Somnul REM joacă un rol vital în consolidarea memoriei. Studiile au arătat că această fază a somnului este crucială pentru procesarea și stocarea informațiilor, în special pentru amintirile legate de evenimentele recente și pentru învățarea complexă.
  • Repararea creierului: În timpul somnului REM, creierul nostru este activ și lucrează la întărirea și repararea conexiunilor neuronale. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea funcției cognitive și la gestionarea stresului
  • Vise și creativitate: Somnul REM este asociat cu vise intense și creative. Aceasta poate oferi o sursă importantă de inspirație și poate ajuta la rezolvarea problemelor în mod subconștient.

 

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top