Now Reading
25 de provocări de 30 de zile pentru starea ta de bine

25 de provocări de 30 de zile pentru starea ta de bine

clementina-anghelache-2023
25 de provocări de 30 de zile pentru starea ta de bine

Te simți ca și cum viața ta ar fi devenit un pic banală? Ca și cum faci mereu aceleași lucruri din nou și din nou? Ai nevoie de o schimbare în viața ta? Nu ți-ai atins rezoluțiile din 2023? Ei bine, dacă te regăsești în această descriere, îți prezint ideea unei provocări de 30 de zile. Să fim sinceri, nu este o idee nouă, și sunt sigur că ai văzut unele variante ale acesteia pe Pinterest la un moment dat!

Există un motiv pentru care provocarea de 30 de zile este atât de populară: pare a fi exact durata potrivită pentru a testa o nouă obișnuință sau mod de viață sau pentru a renunța la o obișnuință dăunătoare. Nu trebuie să te angajezi pe termen nelimitat, ceea ce poate fi înfricoșător la început.

Am încercat câteva provocări de 30 de zile în ultimii ani: am făcut 10.000 de pași în fiecare zi timp de o lună și am ținut o lună fără cumpărături. Am făcut și o provocare de fitness pe o perioadă mai scurtă. Și sunt deja de peste 3 luni în cadrul provocării de a scrie în jurnal în fiecare zi.. Aceste provocări par dificile la început, dar, așa cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor în viață, devin mai ușoare pe măsură ce continui să le faci în fiecare zi.

Nu sugerez că vei deveni o persoană complet nouă după ce încerci o provocare de 30 de zile. Până la urmă, schimbările de stil de viață pe termen lung necesită timp pentru a se înrădăcina – cercetările sugerează că pot dura între 21 și 90 de zile, în funcție de ușurința schimbării. Cu toate acestea, o provocare de 30 de zile ar putea fi punctul de pornire perfect!

Oh, și provocarea nu TREBUIE să fie întotdeauna serioasă sau complicată sau să ocupe mult timp. Poți folosi provocarea pentru a-ți construi o rutină mai bună (așternutul zilnic al patului) sau pentru a aduce puțin umor în viața ta (râzi în fiecare zi) sau chiar pentru a injecta puțină creativitate în viața ta (citește/ scrie un poem în fiecare zi).

Pe măsură ce ne apropiem de finalul acestui an nebun și începem planificarea pentru noul an, aceste idei de provocare de 30 de zile pot oferi o modalitate distractivă de a schimba lucrurile în viața ta! În funcție de complexitatea provocării, încearcă să nu ai mai mult de 1-2 provocări în același timp.

Oricum, te voi lăsa cu această listă de 25 de idei! Sper să încerci una (sau mai multe) dintre acestea.

 

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top