Now Reading
Cum să eviți problemele medicale de sărbători

Cum să eviți problemele medicale de sărbători

Revista Psychologies
cum-să-eviți-problemele-medicale-de-sărbători

Una dintre cele mai așteptate perioade din an se apropie cu pași repezi. Urmează perioada sărbătorilor de iarnă, când toată familia se reunește și ai ocazia să petreci momente frumoase alături de cei dragi. Este acel sezon plin de bucurie, dar și de mese îmbelșugate, care ne pot da sănătatea peste cap. Pe lângă acestea există și alte activități de care ne lăsăm absorbiți, dar care tind să ne afecteze. Pentru că în acest an să ai în vedere și condiția ta fizică și psihică, pe lângă mesele bogate de Crăciun sau alte astfel de activități, noi am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont. Desigur, pentru a fi complet liniștit, sfatul nostru este să te asiguri că deții o asigurare medicală privată, în care să fie incluse serviciile medicale de care poți avea nevoie.

Iată 3 sfaturi pentru a evita problemele medicale de sărbători:

1. Limitează cantitatea de mâncare și de alcool

De sărbători, cu atât de multă mâncare gustoasă și atât de multe ocazii pentru care să ții un toast, este aproape imposibil să eviți excesele alimentare. Cu toate acestea, atât consumul exagerat de alcool, cât și de mâncare, vor duce, de cele mai multe ori, la probleme digestive. Unele dintre cele mai frecvente probleme de acest gen sunt refluxul gastroesofagian sau indigestia, dar poți ajunge și mai departe, la probleme mai grave precum gastrită sau chiar ulcer. Pentru a le evita, încearcă să te oprești din a mânca atunci când te simți sătul și nu uita să mănânci încet pentru a permite creierului să îți poată transmite sentimentul de sațietate. De asemenea, deși este mai greu, poți încerca să faci alegeri alimentare mai sănătoase în acest an. De exemplu, în loc să alegi un sos sau o garnitură nesănătoasă, poți opta pentru o salată, iar în loc de alcoolul excesiv, încearcă să bei mai multă apă. Poate că pe moment vei simți o mică frustrare, însă pe termen lung corpul tău îți va mulțumi. Dacă nu reușești să eviți excesele, optează către un plan de asigurare de sănătate privată, care să te scape de grija că ar putea să intervină vreo urgență medicală pe care nu o vei putea suporta.

2. Menține activitatea fizică

Exercițiile fizice nu sunt recomandate doar pentru a te menține în formă, ci și pentru a avea grijă de sănătatea ta mintală. Rămânând activ, poți evita mult mai ușor momentele stresante, dar și să îți uiți grijile pentru o vreme. În plus, sportul poate fi de ajutor și în reglarea digestiei, dar și pentru întărirea sistemului imunitar, iar acesta din urmă este extrem de important, chiar și după sărbători! Poate vei spune că nu ai unde să faci mișcare dacă afară vremea este rece, însă acum sunt accesibile și sălile de fitness. Iar dacă nu vrei să intri în contact cu alți oameni, poți încerca să faci câteva exerciții simple, chiar acasă, echipat corespunzător. Deci, de această dată nu există scuze, trebuie doar să îți găsești motivația pentru a avea grijă de sănătatea ta.

3. Protejează-te pe tine, dar și pe cei din jur

Acum, pe lângă problemele clasice de sărbători, ne confruntăm și cu pandemia de Covid-19 prezentă la nivel mondial. Dată fiind situația epidemiologică, va trebui să iei în considerare și măsurile de precauție menite să te protejeze atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău. Asigură-te că respecți măsurile impuse de autorități, precum purtarea măștii, distanțarea socială și dezinfectarea periodică. De asemenea, pentru interior, sfatul nostru este să cureți și să dezinfectezi frecvent suprafețele, iar dacă te simți rău, nu participa la adunarea familiei de sărbători în acest an. Știm că nu sună bine, însă doar așa îi poți proteja pe cei dragi ție. În plus, dacă nu ai facut-o deja, vaccinează-te pentru a limita răspândirea virusului, dar și complicațiile aduse de infectarea cu acesta. Organizația Mondială a Sănătății a aprobat patru vaccinuri – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson, deci, indiferent pe care îl alegi, este important să te vaccinezi pentru a te proteja pe tine, pe cei din jur, dar și pentru a contribui la sfârșitul pandemiei.

Știm că vei fi tentat să uiți de sănătatea ta de sărbători, însă nu uita că aceasta este mai importantă decât orice altceva. Ia în considerare aceste sfaturi și protejează-te corespunzător în acest an. Pe lângă sfaturile date, încearcă să deții întotdeauna o asigurare de sănătate privată pentru a scăpa de grija cheltuielilor medicale neprevăzute, dar și pentru a avea grijă de sănătatea ta. Pentru mai multe sfaturi sau recomandări nu ezita să apelezi la specialiștii MediHelp, care sunt gata să îți ofere consultanța necesară.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top