Now Reading
Digestie optimă pentru o stare de bine

Digestie optimă pentru o stare de bine

andreea-elena-iorgu
digestie-optimă-pentru-o-stare-de-bine

Tot mai multe persoane se plâng de disconfort abdominal și tulburări digestive, acuzând manifestări precum balonare, gaze, tulburări de tranzit, arsuri, dureri, eructații, greață, lipsa poftei de mâncare, slăbiciune și oboseală. Însă puține dintre acestea se gândesc că totul poate fi cauza unei digestii neadecvate cauzată de aciditatea gastrică. Sistemul digestiv este foarte important pentru starea noastră de sănătate și multe afecțiuni pot să își aibă rezolvarea în echilibrarea și înțelegerea procesului de digestie și implicit a unei diete corespunzătoare lipsite de alimente nocive care îngreunează activitatea digestivă.

Sistemul gastrointestinal descompune alimentele prin intermediul unor mijloace mecanice (mestecatul) și apoi acționează asupra acestora printr-o serie de procese chimice complexe. Aceste procese chimice includ de la salivă și enzime digestive până la bacteriile din colon. Deoarece sistemul gastrointestinal este una dintre porțile de intrare ale organismului uman, tot ceea ce o persoană mănâncă are un impact relevant asupra organismului.

Deci nu e de mirare că de la nivelul sistemului digestiv pornește întreaga armonie a unui organism sănătos, aducând numeroase beneficii precum o imunitate crescută care ne ferește de viroze, gripe și infecții, rezolvarea problemelor dermatologice, îmbunătățirea stării noastre psihoemoționale și până la susținerea tuturor proceselor biochimice responsabile zi de zi pentru refacerea resurselor de care corpul are nevoie.

Cantitatea de acid gastric și enzime din stomac este esențială pentru o digestie corectă, în caz contrar apar dezechilibre însoțite de disconfort care treptat pot duce la diverse afecțiuni, iar tonusul și starea noastră generală de bine vor scădea drastic. Totodată problemele de digestie vor conduce la lipsa nutrienților din organism și la o imunitate precară, deci la un organsim slăbit, echivalentul unui organism alimentat incorect. Acidul gastric joacă un rol deosebit de important în digestia alimentelor întrucât descompune proteinele ingerate, activează enzimele digestive ce descompun la rândul lor aminoacizii atât de necesari pentru buna funcționare a organismului și contribuie astfel la asimilarea nutrienților în corp.

Buna funcționare a tractului gastrointestinal este esențială pentru sănătatea întregului organism. Așadar, o digestie corespunzătoare ne ajută să asimilăm corect nutrienții din alimente, vitali pentru desfășurarea optimă a tuturor funcțiilor fiziologice. Tot o digestie corectă, va favoriza și un tranzit intestinal normal și benefic pentru organism. Astfel se va produce corect eliminarea reziduurilor din corp, iar procesul de detoxifiere va fi favorizat. În caz contrar, în momentul în care apar tulburările digestive, începem să resimțim local disconfort iar în timp pot apărea afecțiuni precum: malabsorbție, constipație sau diaree, anemie, deficit de vitamine și minerale, tulburări de memorie și concentrare, oboseală, anxietate, lipsa poftei de mâncare etc.

Deși o mare parte dintre noi suferim de disconfort digestiv, puțini luăm măsuri spre remedierea acestei probleme, majoritatea ne obișnuim, pur și simplu, cu această neplăcere tranzitorie zi de zi fără să conștientizăm riscurile la care ne supunem. Remedierea acestei situații este chiar simplă dacă dedicăm puțină atenție alimentației și dacă ne folosim de ajutorul remediilor naturale din plante care  sunt menite să ne ajute să obținem echilibrul digestiv atât de important.

gascure-ayurmed

Pentru o digestie sănătoasă putem utiliza plante alese special pentru numeroasele lor proprietăți asupra sistemului digestiv. Spre exemplu GASCURE Tab® stimulează secreția enzimelor digestive. Digestia gastrică este susținută și prin aportul exogen de papaină, enzimă implicată în digestia proteinelor la nivelul stomacului. Ajută la restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor, la eliminarea din intestine a toxinelor și a gazelor provenite dintr-o digestie deficitară, stimulând procesul natural de detoxifiere. Prin susținerea întregului sistem digestiv, GASCURE Tab® ajută la eliminarea neplăcerilor cauzate de alimentele greu digerabile, o dietă dezechilibrată sau de excesele alimentare.

Astfel, pe lângă aportul exogen de enzime, GASCURE Tab® contribuie la stimularea secreției endogene de enzime digestive și, deci, la reglarea funcțiilor enzimatice ale organismul astfel încât, în urma unei cure, acesta să facă față digestiei alimentelor fără un ajutor din aportul extern. Ca urmare a unei digestii corecte se elimină neplăcerile cauzate de digestia deficitară (greață, balonare, constipație) și este favorizată absorbția substanțelor nutritive necesare vitalității și sănătății organismului.

Asadar, GASCURE Tab® susține funcționarea normală a sistemului gastrointestinal prin reglarea secreției acidului gastric și a enzimelor digestive la parametri optimi, protejand în același timp mucoasa gastrointestinală. Acest complex de fitonutrienți susține procesele digestive și reface flora intestinală, îmbunătățind tranzitul intestinal și absorția nutrienților alimentari. Pentru mai multe detalii și întrebari puteți accesa site-ul www.ayurmed.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top