Now Reading
Sporeşte sentimentul de siguranță al familiei tale

Sporeşte sentimentul de siguranță al familiei tale

Revista Psychologies
sporeşte-sentimentul-de-siguranță-al-familiei-tale

Perioada actuală este una fără precedent pentru toți dintre noi, iar evenimentele petrecute în ultimul an au schimbat modul în care socializăm, în care ne petrecem timpul liber sau în care ne ducem la îndeplinire activitățile zilnice. 

Totuși, experiența ultimelor luni se poate transforma într-o veritabilă lecție, ce ne va fi de folos pe parcursul vieții, dar și o șansă de a descoperi oportunități prin care să creștem sentimentul de siguranță al întregii familii, atât de necesar în aceste vremuri. 

De aceea, îți prezentăm o serie de măsuri care te vor ajuta să crești gradul de siguranță resimțit de întreaga ta familie, astfel încât să puteți privi spre viitor cu optimism și convingere că lucrurile se vor desfășura în favoarea voastră.

Învață să te adaptezi

Pentru cei mai mulți dintre noi, evenimentele din ultima perioadă au reprezentat o ocazie de a înțelege că un scenariu foarte puțin probabil se poate transforma în realitate și că, în astfel de cazuri, este necesar să ne adaptăm rapid la schimbări, astfel încât să putem funcționa într-o nouă normalitate. 

Această lecție poate fi o oportunitate pentru noi de a accepta că schimbările pot reprezenta o parte a cotidianului, și de a fi pregătiți din punct de vedere emoțional pentru orice.

Ai în vedere o modalitate de a-ți conserva stilul de viață

Protecția financiară este un alt aspect notabil pe care merită să-l iei în calcul și care îți poate oferi sentimentul de siguranță în fața evenimentelor neprevăzute.

Astfel, este util să privești să te pregătești pentru neprevăzut printr-o serie de măsuri specifice. În cazul în care acest lucru este posibil, poți începe să economisești constant și să alegi o soluție sigură de depozitare a sumelor pe care le pui deoparte. Mai mult, ai opțiunea de a alege un instrument de protecție personalizat, precum o asigurare de accidente, pentru a fi protejat financiar în cazul în care are loc un astfel de eveniment.

Arată empatie față de problemele celor dragi

Atenția la problemele cu care se confruntă cei dragi și dorința de a-i ajuta atunci când se află într-un impas reprezintă un mod excelent prin care să le oferi mai multă siguranță. Uneori, cei dragi preferă să nu vorbească despre problemele și provocările cu care se confruntă, așa că este bine să comunici constant cu toți membrii familiei tale, în special cu cei cu care nu ai șansa să te vezi zilnic. 

Chiar dacă nu mereu va fi posibil să le oferi un ajutor concret, un sfat, o încurajare sau chiar o discuție de câteva minute vor conta enorm pentru apropiații tăi, iar interesul pe care îl arăți față de ei le va induce o stare de optimism, utilă pentru a depăși lucrurile cu care se confruntă. 

Inspiră-le tuturor un stil de viață sănătos

Atunci când îți dorești să înlocuiești cu pozitivitate frica de neprevăzut manifestată de cei din jurul tău, cel mai bun mod de a o face este prin puterea exemplului personal. Dacă reușești să renunți la toate obiceiurile nesănătoase din viața ta și să înlocuiești sentimente precum teama sau incertitudinea cu încrederea sau optimismul, această schimbare va fi observată și, ulterior, adoptată și de cei dragi ție.

De asemenea, poți începe să-ți schimbi și obiceiurile zilnice, astfel încât să adopți un stil de viață activ și sănătos. Pe lângă beneficiile de ordin personal pe care aceste schimbări le pot oferi, exemplul tău personal îi poate motiva și pe cei dragi să facă o schimbare și să adopte un stil de viață sănătos. 

Pentru a depăși o situație dificilă este necesar să ne înconjurăm de optimism și de speranța că lucrurile se vor schimba, în curând, în mai bine. Doar cu această atitudine vom putea, atât noi, cât și ce dragi, să ne simțim în siguranță și să ducem la bun sfârșit lucrurile pe care ni le propunem.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top