Now Reading
Top 5 destinații pentru vacanța de vară în Croația

Top 5 destinații pentru vacanța de vară în Croația

Revista Psychologies
top-5-destinații-pentru-vacanța-de-vară-în-croația

Cu plaje spectaculoase, apele limpezi ale Mării Adriatice și un litoral înțesat de stațiuni elegante și pitorești, Croația se numără printre destinațiile de vară de neratat pentru o vacanță de vis. Indiferent dacă îți dorești să petreci un concediu în doi, alături de prieteni sau împreună cu cei mici, iată câteva din zonele de pe coasta dalmată și croată obligatoriu de vizitat atunci când îți plănuiești un sejur de neuitat în Croația.

1. Istria

Pentru a te bucura de o vacanță de vară de vis, alege să îți petreci concediul în regiunea Istria, străvechea peninsulă de pe țărmul cel mai vestic al Adriaticii. Poți alege dintre nenumăratele plaje presărate aici cele pe gustul tău, iar pentru un sejur de neuitat nu ezita să faci scurte călătorii în micile orașe presărate de-a lungul coastei, pline de atracții turistice și încărcate de istorie. 

De exemplu, Rovinj, considerat bijuteria Istriei, este destinația ideală atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cuplurile dornice de amintiri, deoarece străduțele pitorești, pietruite ale acestui vechi oraș pescăresc, dar mai ales casele italiene din perioada medievală, colorate în culorile cele mai vii și acoperite de țiglă portocalie sunt perfecte pentru plimbări romantice și cele mai instagramabile fotografii. 

După ce ai vizitat și impozantul turn al bazilicii Sf. Eufemia, construit de venețieni după modelul celui din Piața San Marco, te poți bucura alături de cei dragi de o drumeție pe jos sau de relaxare cu bicicleta, pe una din pistele special construite în mijlocul acestui obiectiv turistic unic în Europa.

2. Dubrovnik 

Perla Atlanticului, Dubrovnikul este un oraș elegant ce găzduiește la rândul său un centru istoric deosebit, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1979. Arhitectura impresionantă, dar și plajele perfecte, prețioase și ascunse se numără printre bijuteriile de neratat ale acestei localități unice de pe coasta dalmată. Pe lângă monumentele culturale, magazinele pline de suveniruri și numeroasele restaurante, în timpul serii vei găsi de-a lungul promenadei Stradun locul principal de distracții și petreceri nocturne.

Dacă urmărești ofertele de vacanță în Croația de la activtours.ro vei pentru perioada iulie-august, vei putea participa și la unele din cele mai prestigioase evenimente care se desfășoară acum aici, de exemplu Jocurile de vară sau Festivalul Internațional de Film din Dubrovnik.

3. Split

Al doilea oraș ca mărime din Croația este ideal ca destinație de vacanță în orice anotimp, fie ca City Break ori drept sejur de câteva zile. Vei descoperi, printre altele, Palatul lui Dioclețian sau Templul lui Jupiter din zona istorică, dar și locuri unde să te bucuri de shopping, pentru ca apoi să savurezi un cocktail pe Riva cu palmieri înalți, admirând cum vin și pleacă feriboturile din port. 

De aici poți face excursii de o zi pe insulele din jur: Brac, Korcula, Hvar, Solta, în Parcul Național Krka sau să admiri apusul de soare din Zadar.

4. Opatija

Această „mare doamnă a Croației”, Opatija, este stațiunea care practic a dat numele turismului de pe Riviera Kvarner acum mai bine de 160 de ani, fiind în vremea Imperiului Austro-Ungar cea mai la modă destinație și atrăgând turiști faimoși din întreaga lume. 

Celebrități precum Gustav Mahler, Puccini, Cehov, Hemingway sau James Joyce se numără printre cei care s-au bucurat de-a lungul timpului de capodoperele sale arhitecturale, de plimbări pe promenadele elegante, de viața de noapte și jocul cu norocul în cazinourile faimoase, dar și de numeroase alte atracții  și activități turistice potrivite pentru o vacanță de vară ideală.

5. Trogir

Un alt orășel inclus în lista patrimoniului Mondial UNESCO, Trogir este la rândul său un muzeu plin de istorie, în care se regăsesc elemente ce datează din perioada Greciei Antice, a Romei Imperiale, a Veneției Republicane și Croației moderne.

Pe străzile înguste ale orașului istoric vei putea admira balcoanele de lemn ale unor case vechi sau poți savura delicatese italiene și bea un vin de la vinăriile situate din belșug în aer liber. Micuța localitate, și mai ales zona centrală, este situată pe o mică porțiune dintre țărm și insula Ciovo, cuprinzând astfel atât o parte continentală cât și una stâncoasă.

Peisajele spectaculoase, turcoazul Mării Adriatice care compensează lipsa nisipului fin, trecutul istoric bogat dar și nenumăratele atracții turistice moderne precum scubadiving sau paraglidingul fac din orice punct al Croației de azi o destinație de vacanță de vară de neratat în orice moment!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top