Now Reading
În drum spre o altă normalitate

În drum spre o altă normalitate

Andreea Meghes
în-drum-spre-o-altă-normalitate

Se vorbește tot mai mult despre noua normalitate, aceea în care acordăm mai mult timp stării noastre de bine, familiei, timpului petrecut cu noi înșine și ne reajustăm din temelii prioritățile din viața noastră. Doar că această noțiune este foarte recentă și plăpândă, de-abia începe să prindă contur și are o misiune greu de îndeplinit pentru a se putea impune definitiv în fața „vechii normalități”.

Încă suntem în priză, ne trezim în fiecare dimineață cu mintea focusată pe lista de lucruri de bifat și timpul nu pare a fi niciodată în favoarea noastră. Și este normal să fie așa, deoarece de atâția ani am fost prinși în această vâltoare a vieții la kilogram, în care cantitatea primează, fie că vorbim de responsabilități, de lucruri materiale, de gânduri, de stări emoționale și de trăiri.

Noul drum se ivește timid asemenea unei raze de lumină care vrea să pătrundă în apele adânci ale oceanului, însă obiceiurile cu rădăcini ascunse au încă o voce puternică în mintea noastră și este foarte ușor, chiar insesizabil, să revenim la cum am fost obișnuiți să ne trăim viața. Operăm de atâta amar de vreme pe pilot automat încât a trăi conștient fiecare clipă pare de-a dreptul o utopie. Desigur, avem momente când ne punem în pielea observatorului neutru și suntem astfel obiectivi în a privi cum ne trăim clipele, dar acestea sunt doar frânturi în marea de secunde în care viața se curge parcă pe lângă noi.

Se spune că pentru a face loc unui obicei nou este necesar ca măcar timp de trei săptămâni să faci câte ceva pentru a-i da acestuia șansa să devină o parte din tine.

Dar nouă paradigmă presupune schimbări complexe pe o multitudine de planuri, nu este doar un simplu obicei pe care dorim să ni-l însușim într-o anumită zonă din viață noastră.  Pentru noua normalitate este nevoie să dăm un reset complet întregii noastre existenţe, iar aceasta nu se întâmplă cât ai bate din palme.

Ne putem imagina viața ca fiind o portocală, în care fiecare felie reprezintă o fațetă importantă a acesteia. Poate unele felii sunt mai mici, dar oricum fiecare dintre acestea își are rolul ei bine definit în conturarea vieții și avem nevoie de toate pentru a obține întregul. Din această perspectivă, reset-ul trebuie aplicat pentru fiecare felie, iar acesta este un proces în care este necesar să punem multă iubire de sine, răbdare și toleranță pentru a face treptat transmutarea la nouă existență.

Munca pe care o avem în față poate fi asemănată cu cea a unui ceasornicar care alege cu multă migală și delicatețe toate rotițele care alcătuiesc piesa finală. Fiecare dintre acestea, indiferent de mărimea ei, este culeasă cu precizie și pusă exact la locul ei. Așa este și cu noua noastră lume interioară pe care am început să o construim.

Cred că una din formulele de suport pentru a face trecerea de la viața la kilogram la o viață cu adevărat calitativă constă în a lua fiecare strat din ființa noastră și a-l îngriji ca pe un obicei nou, acordându-i timpul necesar pentru a se așeza confortabil în interiorul nostru.

Fiecare om va trece prin acest proces în ritmul propriu și nu cred că putem vorbi de stabilirea unor repere pentru a vedea unde suntem fiecare din noi în acest drum al alchimizării. Mă gândesc că acele repere nu ar face decât să ne reamintească că trăim tot din perspectiva unei vieți cantitative, în care punctul de referință se află întotdeauna în afară noastră. Iar această nouă lume ține strict de calea din noi înșine.

Spuneam că lucrurile nu se vor schimba radical peste noapte și fiecare își va găsi diverse modalități de a se sprijini în această călătorie. Pentru că da, schimbarea de care vorbim este profundă și cu toții avem nevoie de ancore care să ne susțină pe parcurs.

Terapiile alternative sunt un ajutor de nădejde atunci când vorbim de schimbări, iar eu sunt recunoscătoare că mă bazez în călătoria mea pe terapia florală Bach, pe care o practic cu mult drag. Este o abordare care se adresează echilibrării emoțiilor și trăirilor, cu un impact final deosebit asupra întregii portocale 😊

Indiferent la ce vei apela, este important să îți iei ajutoare pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun. Iar dacă dorești să afli mai multe despre ce pot face remediile florale Bach pentru tine, te invit să accesezi link-ul: https://andreeameghes.ro/terapia-florală-bach/afecțiuni-emoționale-tratate/

Să avem cu toții o trecere cât mai lină la noua existență!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top