Now Reading
Aspecte psihologice la care să fii atent atunci când alegi cadouri pentru cei dragi

Aspecte psihologice la care să fii atent atunci când alegi cadouri pentru cei dragi

Revista Psychologies

Cadoul perfect este cel care reflectă pasiunile unei persoane, aduce bucurie și creează amintiri plăcute. Dacă vrei să oferi și tu întotdeauna un cadou potrivit, ar fi bine să ții cont de sfaturile de mai jos:

Interesele persoanei dragi

Înainte de a oferi un cadou unei persoane, trebuie să ai în vedere interesele, hobby-urile și nevoile sale. Gândește-te la toate discuțiile pe care le-ați avut, în cadrul cărora poate a împărtășit cu tine o nouă pasiune sau o dorință arzătoare. Alegând un cadou care să corespundă cu interesele persoanei dragi, îi arăți că te-ai gândit cu atenție la ea și că îți pasă de ceea ce o face fericită. Mai mult decât atât, un cadou personalizat poate consolida relația dintre voi și poate să transmită un mesaj important – faptul că ai investit timp și efort în alegerea cadoului potrivit. Așa că, ce își dorește partenerul/a ta? Să fie un parfum nou sau o ședință de karting care îi va creşte adrenalina?

Semnificația cadoului

Unele cadouri sunt oferite în semn de apreciere, altele în semn de iubire sau pur și simplu, din prea multă generozitate. Sunt și oameni care oferă cadouri pentru simplul fapt că acest gest le aduce satisfacție și împlinire personală. Așa că, alege cadoul în funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți. Când vine vorba de aniversări sau sărbători, lucrurile sunt simple. Oferim cadouri de Paste inedite pentru că așa e tradiția, surprindem oameni cu cadouri de ziua lor pentru că așa am fost învățați de mici. În cazul cadourilor oferite cu ocazii mai speciale, cum ar fi sărbătorirea unei promovări sau nașterea unui bebeluș, ar fi bine să te asiguri că obiectul pe care îl alegi reflectă motivul de sărbătoare.

Momentul potrivit

De Crăciun oferim cadouri cu tematică, de Paști oferim cadouri sau gândim idei activitati de Paste cu iepurași, iar restul cadourilor trebuie să fie alese și oferite la momentul potrivit. Spre exemplu, cadoul oferit cu ocazia unei aniversări trebuie să aibă o valoare și o semnificație mai mare decât un cadou cu care vrei să îți surprinzi partenerul/a într-o simplă zi de marți. Momentul în care oferi cadoul influențează modul în care este perceput. Ține minte acest lucru data viitoare când ești în căutarea unei surprize pentru o persoană dragă.

Tu cum alegi cadourile pentru persoanele dragi din viața ta? Care sunt criteriile pe care le iei în considerare?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top