Now Reading
Ba se poate! – filmul care arata ca SE POATE in educatie

Ba se poate! – filmul care arata ca SE POATE in educatie

Revista Psychologies

In Romania exista licee tehnologice cu rata de promovabilitate la Bacalaureat de 2%. Adica doar unul sau doi elevi iau BAC-ul. Ce perspective au tinerii care invata in ele? Nu se mai poate face nimic pentru aceste licee? Ba se poate – este raspunsul dat in filmul care arata ca SE POATE realiza o schimbare in educatie in Romania, chiar si in conditiile cele mai dificile!

Ba se poate, filmul documentar in regia lui Tedy Necula, realizat in cadrul proiectului Zburd – Educatie prin coaching, aduce in prim plan povestea de succes a 5 licee tehnologice care au reusit sa creasca promovabilitatea la Bacalaureat de 2-3 ori, fata de o crestere medie de 20% la nivel national. In plus, acestea au gasit solutii pentru reducerea absenteismului si rezolvarea problemelor legate de violenta.

“Zburd – Educatie prin coaching demonstreaza ca lucrul in echipa – profesori, elevi si parinti – aduce rezultate exceptionale, chiar si in cazul in care mare parte dintre elevi provin din medii defavorizate. Filmul va inspira si alte scoli sa aplice acest lucru, astfel incat scoala sa devina un loc unde toti cei implicati sa vina cu drag pentru ca este scoala lor”, a declarat Simona David Crisbasanu, initiatoarea proiectului si producatoarea filmului.

Proiectul pilot a fost derulat de Asociatia ROI in perioada 2012-2013 in cinci licee tehnologice din Sibiu, Brasov, Iasi, Campulung Muscel si Bucuresti. Coach voluntari au lucrat timp de aproape doi ani si au format in fiecare liceu cate o echipa-nucleu din care fac parte profesori, elevi si parinti. Membrii echipei au fost incurajati sa stabileasca obiective, sa gaseasca solutii la diferitele situatii cu care se confrunta scoala lor si sa treaca la actiune.

“Am vizitat cele 5 licee si am vazut cat de mare este diferenta intre elevii care s-au implicat in proiect si ceilalti. Elevii care s-au implicat comunica cu o mai mare usurinta si au mai mare incredere in ei insisi”, a explicat Tedy Necula, regizorul filmului al carui trailer poate fi urmarit aici.

In prezent, Asociatia ROI deruleaza o campanie de strangere de fonduri pe platforma www.potsieu.ro pentru a acoperi costurile de productie si promovare a filmului, unde orice persoana poate contribui. Realizarea filmului a fost sprijinita pana acum de peste 2.000 de persoane care au participat la vizionarea acestuia in cinematrografe din tara sau au contribuit prin donatii online.

Elevii, profesorii si parintii sunt asteptati la cinematograful Elvira Popescu, unde in perioada februarie-martie vor exista proiectii ale filmului Ba se poate!. Pentru program si detalii cu privire la inscrierea pentru vizionari, accesati www.zburd.ro sau contactati Asociatia ROI la [email protected]. Asociatia ROI poate organiza vizionari speciale, urmate de dezbateri, in cadrul scolilor, la cererea acestora.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top