Now Reading
Primul Ghid al Gazdelor și Musafirilor dedicat Crăciunului

Primul Ghid al Gazdelor și Musafirilor dedicat Crăciunului

Revista Psychologies
Primul Ghid al Gazdelor și Musafirilor dedicat Crăciunului

Carrefour România, destinația preferată de cumpărături de Crăciun, lansează un ghid inovator pentru gazde și musafiri. Scopul acestui material inedit este de a amplifica bucuria sărbătorilor, aducând în prim-plan conversații despre rolurile esențiale de gazdă și musafir. Ghidul Gazdei și al Musafirului este un reper informativ bazat pe cercetarea realizată de Cult Market Research, comandată de Carrefour România, ce explorează activitățile și preferințele românilor în perioada Crăciunului, fie că sunt gazde sau musafiri.Primul Ghid al Gazdelor și Musafirilor dedicat Crăciunului

Studiul relevă că 64% dintre români trăiesc spiritul sărbătorilor în timp ce fac cumpărături și pregătiri pentru Crăciun,  eforturi ce  se concretizează în întâlnirea cu cei dragi, un moment cu o semnificație specială pentru peste jumătate dintre respondenți. Tinerii (68%) consideră timpul drept resursa cea mai valoroasă și îl dedică în totalitate familiei și prietenilor, adoptând rolul de musafir cu seriozitate. Odată cu înaintarea în vârstă (după 35 de ani), românii renunță gradual la statutul de musafir, devenind cu bucurie gazde.

 

„Ghidul Gazdei și al Musafirului este o completare firească a studiului Carrefour realizat la începutul lunii decembrie despre cum își petrec românii timpul de sărbători. Peste 70% dintre aceștia pun pe primul loc bucuria celuilalt, iar printre activitățile preferate sunt mersul în vizită și la cumpărături. Astfel, este clar că avem reguli nescrise ale vizitelor pe care am încercat să le sintetizăm sub forma unui ghid util în pragul sărbătorilor. Cele 12 pagini din ghid reprezintă o modalitate prin care românii pot naviga mai ușor prin cutumele legate de rolurile sociale și de a se bucura cât mai mult. Indiferent dacă te consideri o gazdă versată sau musafirul ideal, Carrefour este alături de tine pentru a adăuga EXTRA magie experienței tale de Crăciun cu idei de cadouri, sugestii de mese festive și, mai nou, sfaturi pentru vizite reușite”, a declarat Ana Trif, Head of PR, Carrefour România.

 

„Studiul privind preferințele românilor în perioada Crăciunului arată că aceștia acordă o importanță deosebită sărbătorilor de iarnă, dedicând timp și bani pentru activități precum cumpărături specifice, vizite la prieteni și cumpărarea de cadouri. Majoritatea românilor doresc cadouri care să-i surprindă, așteptându-se ca acestea să reflecte cunoașterea personală și atenția la detalii. Magazinele fizice sunt preferate pentru cumpărăturile de pregătire a sărbătorilor, în timp ce pentru cadouri, românii optează în principal pentru magazinele online, beneficiind de diversitatea opțiunilor, comoditate și posibilitatea de a compara prețurile. Astfel, sărbătorile de iarnă reflectă valorile și preferințele românilor, fiind o perioadă importantă de evaluare a relațiilor sociale și financiare”, a declarat Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director, Cult Market Research.

Gazdă înnăscută sau musafirul ideal, Carrefour este alături de EXTRA magia ta indiferent care ar fi ea!
Primul Ghid al Gazdelor și Musafirilor dedicat Crăciunului

Ghidul oferă sfaturi și sugestii atât pentru gazde, cât și pentru musafiri, subliniind că fiecare pas, indiferent de caracterul vizitelor, poate contribui la crearea unei atmosfere pline de entuziasm și bucurie. Când ești gazdă, ghidul te îndrumă să uiți de presiune și să gătești cu pasiune, dar și cum să te pregătești pentru orice scenariu posibil precum musafirii nerăbdători, în timp ce, ca musafir, îți sugerează să îți oferi ajutorul pentru a te simți apreciat în loc de supravegheat și sugestii de cadouri pentru cei în pană de idei.

La final, Ghidul Gazdelor și al Musafirilor aduce în prim-plan mesaje inspirate din experiențele clienților Carrefour de sărbători, amintirile, cadourile cele mai memorabile și activitățile specifice preferate, pe care vă invităm să le descoperiți în ghid, aici.

 

  •  Despre Carrefour România

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO și Glovo sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 430 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat  pentru peste 17.000 de angajați.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească sau Plata cu PET. Platforma Act for Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate. 

  •  Despre Cult Research

 Cult Research se angajează să furnizeze perspective și informații valoroase care contribuie la o înțelegere mai bună a fenomenelor din societate și la adaptarea organizațiilor la aceste realități. Oferind analize și date pe diverse subiecte de interes național, compania își propune să contribuie la formarea unei societăți în care calitatea vieții este îmbunătățită constant.

 

 

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top