Now Reading
Editii speciale ale „Serii de opera” – protagoniste Cecilia Bartoli si Maria Slatinaru Nistor

Editii speciale ale „Serii de opera” – protagoniste Cecilia Bartoli si Maria Slatinaru Nistor

Revista Psychologies

Prima auditie absoluta a celui mai nou CD al celebrei mezzosopranei Cecilia Bartoli si aniversarea sopranei Maria Slatinaru Nistor, una dintre cele mai importante voci romanesti ale secolului XX: doua editii speciale ale emisiunii „Seara de opera” realizate de Luminita Arvunescu in 18 mai, respectiv, 21 mai 2013.

 

Norma cu Cecilia Bartoli

In avanpremiera lansarii oficiale, programate in 20 mai, la Radio Romania Muzical poate fi ascultat cel mai nou album al mezzosopranei Cecilia Bartoli: opera „Norma” de Vincenzo Bellini, o inregistrare ce-si propune sa reconstituie cum suna aceasta lucrare la premiera ei din 1831.

Alaturi de binecunoscuta cantareata italiana, una dintre cele mai bine vandute si mai de succes personalitati ale teatrului liric din prezent, se afla o garnitura de solisti din care face parte si mezzosoprana romana Liliana Nikiteanu, actualmente stabilita la Zürich.

Albumul poate fi ascultat integral la Radio Romania Muzical (preluat si de Radio Romania Cultural) sambata, 18 mai, de la ora 19, insotit de un interviu acordat de Cecilia Bartoli Luminitei Arvunescu in anul 1996.

Albumul va fi disponibil si in Romania, in magazinele sau pe site-urile de specialitate.

Versiunea prezentata pe disc va fi pusa in scena la Salzburg, in 17 si 19 mai 2013, Cecilia Bartoli fiind si directoarea festivalului de primavara de la Salzburg.

 

Maria Slatinaru Nistor – 75

In 25 mai, una dintre cele mai importante voci romanesti ale secolului XX, soprana Maria Slatinaru Nistor implineste 75 ani, prilej pentru o noua editie speciala a emisiunii „Seara de opera”.

Marti, 21 mai, de la ora 19.30, Maria Slatinaru Nistor va dialoga cu Luminita Arvunescu – un eveniment transmis in direct de Radio Romania Muzical, dar si in format audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Cu aceasta ocazie, vor fi difuzate si inregistrarile Mariei Slatinaru Nistor, pastrate in Fonoteca Radio Romania.

Emisiunea va fi reluata sambata, 25 mai 2013, de la ora 19, chiar in ziua aniversarii sopranei.

Maria Slatinaru Nistor a fost timp de 2 decenii, incepand cu anul 1972, prim solista a Operei Nationale din Bucuresti. A cantat insa si pe cele mai importante scene ale lumii, in Europa si Statele Unite ale Americii.

Rolurile emblematice raman cele din operele „Tosca” de Giacomo Puccini si „Fidelio” de Ludwig van Beethoven. Din 1990, este profesoara de canto la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top