Now Reading
20 de ani de Noaptea Muzeelor în România, ediție aniversară pe 18 mai 2024

20 de ani de Noaptea Muzeelor în România, ediție aniversară pe 18 mai 2024

Revista Psychologies
Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) și a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale și un adevărat fenomen social, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

Anul acesta evenimentul Noaptea Muzeelor va fi organizat sâmbătă, 18 mai, și va sta sub semnul cifrei 20.

„Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, spații și studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovație artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ținem națiunea trează și receptivă la cultură, până dimineață” – a declarat Dragoș Neamu, Coordonator Relații internaționale și proiecte culturale, RNMR.

În anul 2023, ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Moldova de peste Prut și a fost prezentă în peste 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine.

În București, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design și de la case ale creației și ale experimentelor, până la palate și galerii de artă.

 

 

  • Detalii complete și actualizate despre programul evenimentelor organizate sub umbrela ediției aniversare vor fi disponibile la începutul lunii mai, pe canalele Noaptea Muzeelorhttps://noapteamuzeelor.org/, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

 

  • Informații privind desfășurarea Nopții Muzeelor 2024 vor fi transmise regulat în presă și pe canalele de comunicare din social media și pe website-ul RNMR și Noaptea Muzeelor
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top