Now Reading
Copiii unui liceu din București sprijină elevii dintr-un sat din Prahova să ajungă mai ușor la școală

Copiii unui liceu din București sprijină elevii dintr-un sat din Prahova să ajungă mai ușor la școală

Revista Psychologies
copiii-unui-liceu-din-bucurești-sprijină-elevii-dintr-un-sat-din-prahova-să-ajungă-mai-ușor-la-școală

Ce-ar fi dacă binele ar câștiga mai des?

Ce-ar fi dacă am putea ajuta mai mult?

Ce-ar fi dacă un sat de copii nu ar trebui să meargă pe jos 8 km până la școală?

Școala Gimnazială din Drăgănești, jud. Prahova, are în jur de 550 de elevi înscriși. 350 dintre aceștia vin din satele vecine, iar drumul până la școală trece pentru toți copiii prin câmp, distanța pentru unii ajungând până la 8 km. Transportul pe care îl oferă statul pentru aceștia este insuficient, astfel că unii dintre copii pot aștepta în frig ore întregi să îi ducă cineva la școală, iar o parte dintre ei merg pe jos.

Impresionați de povestea elevilor din Drăgănești, copiii, părinții și profesorii de la Liceul Româno-Finlandez din București organizează un spectacol caritabil de Crăciun, cu scopul strângerii de fonduri pentru achiziționarea unui microbuz.

„De când am pornit proiectul LRF, ne-a energizat ideea de a fi parte din SOLUȚIE. Educația din România are probleme multe. Noi alegem să privim către ele cu lentila intervenției punctuale, acolo unde ne e cunoscută nevoia. De data aceasta, soluția e dată de 4 roți. Care să ajungă la 350 de copii. Mă gândesc că e un raport echitabil”, a declarant Alina Cristiana Dumitrache, director al Liceului Româno-Finlandez.

Spectacolul Caritabil de Crăciun are loc miercuri, 21 decembrie, ora 19:00, la sediul Liceului Româno-Finlandez, strada Răsăritului, nr. 59, sector 6, București.

Elevii și profesorii pregătesc o seară magică, de poveste, cu scopul de a strânge banii necesari pentru achiziționarea microbuzului. Pe lângă momentele artistice, în cadrul evenimentului se va organiza o licitație, unde doritorii pot achiziționa obiecte și experiențe, iar toți banii strânși vor merge către cauza caritabilă.

Fiecare bilet cumpărat pentru acest spectacol reprezintă o donație pentru microbuzul ce va duce la școală copiii din Drăgănești.

Biletele pot fi achiziționate online, accesând linkul https://liceulfinlandez.ro/shop/.

Cei care nu pot ajunge la spectacol, pot face o donație în contul aceleiași cauze https://donate.stripe.com/eVa4gl6Vq55s3RK4gg.

Ce ar fi dacă 8 km de mers pe jos s-ar transforma într-o poveste demult uitată?

Vă așteptăm!

Mai multe detalii se găsesc pe pagina evenimentului: https://liceulfinlandez.ro/spectacol_caritabil_craciun/

Despre Liceul Româno-Finlandez

Liceul Româno-Finlandez este prima școală care a implementat principiile învățământului finlandez în România.

Proiectul a început în anul 2010 și urmărește să aducă plus-valoare educației din România prin adaptarea metodelor și ideologiei educației finlandeze, care, în momentul de față, este sistemul cel mai performant din mediul educațional european. Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România. Păstrând curriculum-ul românesc, dorim să optimizăm rezultatele elevilor noștri prin abordare individualizată, centrată pe elev și să punem în valoare potențialul creativ al fiecărui copil în parte. Începând cu nivelul preșcolar și până la cel liceal, ne dorim să le oferim elevilor noștri un mediu în care ei să se dezvolte armonios, să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să devină astfel performanți în societatea viitorului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top