Now Reading
CORP – CUNOAȘTERE – CONEXIUNI: o invitație la dans și dialog despre corp

CORP – CUNOAȘTERE – CONEXIUNI: o invitație la dans și dialog despre corp

Revista Psychologies
corp-cunoaștere-conexiuni-o-invitație-la-dans-și-dialog-despre-corp

Între 23 și 31 ianuarie librăriile Cărturești invită cititorii să exploreze dintr-o perspectivă pluridisciplinară o temă despre care avem încă atâtea de cunoscut și înțeles – corpul. Sunt programate dezbateri, interviuri și ateliere cu și despre corp(uri) la care vor lua parte sportivi, specialiști în neuroștiințe, dansatori, coregrafi, medici, jurnaliști, sociologi și antropologi.

Noile abordări și descoperiri despre relația dintre minte și corp, cunoașterea corpului pe care „îl locuim”, dar în care cel mai adesea nu suntem „acasă”, corpul în dans și în sportul de performanță, ce înseamnă și implică un corp sănătos sunt câteva dintre subiectele pe care le abordează seria de evenimente reunite sub tema CORP – CUNOAȘTERE – CONEXIUNI. Fie că sunteți iubitori de mișcare sau curioși de a afla mai multe, sunteți așteptați în Cărturești pentru a descoperi împreună căi de a fi mai bine în propriile corpuri.

Întâlnirile vor avea loc în câteva dintre librăriile Cărturești din București, Timișoara, Cluj, Brașov, iar o parte dintre acestea vor fi transmise și online.

Calendarul evenimentelor este următorul:

Luni, 23 ianuarie, ora 19:00, demisol Cărturești Verona & online: DESPRE CORP. Cum ne uităm la corp în neuroștiință, antropologie, sociologie și dans contemporan.

Marți, 24 ianuarie, ora 19:00, demisol Verona: „Corpul Resursă”. Discuție și atelier de dans contemporan cu Arcadie Rusu.

Marți, 24 ianuarie, ora 19:00, Cărturești Carusel & online: Corpul în sportul de performanță. Întâlnire și discuție cu Horia Tecău.

Miercuri, 25 ianuarie, ora 19:30, demisol Cărturești Verona & online: Ask me anything cu Dragoș Pătraru.

Joi, 26 ianuarie, ora 19:00, Cărturești Iulius Mall Cluj & online: Stresul, între minte și corp: De ce este adaptativ și când devine toxic? Prezentare și discuție cu Andrei Miu.

Vineri, 27 ianuarie, 18:00 – 19:45, Banca de Cultură Apollonia, Brașov: Cuvintele corpului. Atelier de dans și mișcare somatică cu Anamaria Guguian.

Sâmbătă și duminică, 28 & 29 ianuarie, 16:00 -18:00, demisol Cărturești Verona: Embodied fluid knowledge. Masterclass de dans contemporan cu Andreea Novac.

Sâmbătă, 28 ianuarie, 18:00, Cărturești Operei: spectacol de dans contemporan cu Maria Beatrice Tudor și Teodor Cauș.

Luni, 30 ianuarie, ora 18:30, demisol Verona: întâlnire & discuții cu medici Regina Maria.

Marți, 31 ianuarie, de la 19:00, demisol Verona: Playing with movement. Discuție și atelier de dans contemporan cu Ioana Marchidan.

Intrarea este liberă la toate evenimentele, dar atelierele de dans necesită înscriere prealabilă.

Identitatea vizuală a evenimentului a fost realizată de Cristiana Radu.

Evenimentele din seria CORP – CUNOAȘTERE – CONEXIUNI sunt organizate în parteneriat cu Clinicile Regina Maria & sprijinite de Linotip – Centru Independent Coregrafic și Europa FM.

Despre Cărturești

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul anului 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent peste 40 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top