Now Reading
WaveforMe – Conectăm prin artă tineri cu deficiențe de auz din întreaga lume!

WaveforMe – Conectăm prin artă tineri cu deficiențe de auz din întreaga lume!

Revista Psychologies
waveforme-conectăm-prin-artă-tineri-cu-deficiențe-de-auz-din-întreaga-lume

Proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor purtători de implant cohlear/ proteze auditive, inițiat și implementat de Asociația VAR Cultural, continuă și în 2023.

Prima expoziție de artă virtuală din cadrul proiectului (disponibilă pe platforma proiectului – www.waveforme.org) a reușit să reunească 40 de artiști debutanți cu vârste între 12-27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România, readucând tinerilor dorința de apartenență la un grup format prin afinități artistice și prin visele comune unei generații. Aceștia au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor, ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor.

Încurajările, dorința organizatorilor și a partenerilor de a duce mai departe acest demers necesar și valoros, rezultatele au făcut să se concretizeze cel de-al doilea open call.

Descoperim, susținem și promovăm tinere talente, prin punerea la dispoziție a unor spații de expunere virtuale personalizate!

Dacă:

  • Ai între 15 și 25 de ani
  • Ești purtător de implant cohlear sau proteză auditivă
  • Ești pasionat de arte vizuale
  • Îți dorești să cunoști tineri talentați – din diferite colțuri ale lumii – care au aceleași pasiuni și interese

WaveforMe este cel mai potrivit loc pentru tine!

Tinerii selecționați vor avea ocazia de a-și face cunoscute lucrările în cadrul galeriei virtuale internaționale, disponibilă pe site-ul proiectului, în mod gratuit.

Lucrări eligibile: desen, pictură, colaj, fotografie, design vestimentar, sculptură, ceramică – cu excepția lucrărilor video.

Află mai multe informații și detalii tehnice, accesând link-ul https://waveforme.org/anuturi/.

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor: 1 februarie 2023

Seria de 6 podcast-uri cu invitați din țară și din străinătate – adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural va fi completată cu două noi materiale video (un invitat din țară și unul din străinătate).

Prin intermediul acestora, organizatorii își doresc să aducă împreună oameni din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferindu-le adolescenților cu deficiențe de auz șansa de a descoperi exact genul de influenceri de care au nevoie.

Ne puteți contacta la adresa de email: [email protected]

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe paginile de socializare WaveforMe (Facebook) & waveforme.var (Instagram).

#waveforme #tineri #hipoacuzie #implantcohlear #protezeauditive #opencall #artevizuale #rezilienta #galerievirtuala #proiect #international #influencer #varcultural

Proiect inițiat și implementat de asociația VAR Cultural

: Impuls Leasing, Asociația Națională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România Ascultă Viața, „Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz” (FEPEDA), Asociația „Audiosofia”, Asociația perspective pentru copii hipoacuzici, „Forumul de Cercetare în Imigrare” (IRF) Washington DC.,  Asociația Koala Reabilitare Auditiv Verbală, Asociația Darul Sunetului, Aures Foundation, B-Critic, București FM, IQads, MODERNISM, Psychologies, Revista Cultura, Radio România Cultural

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top