Now Reading
Întâlnire de suflet pe scena Sălii Radio: concert IN MEMORIAM Natașa Raab

Întâlnire de suflet pe scena Sălii Radio: concert IN MEMORIAM Natașa Raab

Revista Psychologies
Întâlnire de suflet pe scena Sălii Radio: IN MEMORIAM Natașa Raab

Duminică, 28 ianuarie, de la 17.00, aducem un omagiu memoriei apreciatei actrițe Natașa Raab, prezentatoare a numeroase concerte pe scena Sălii Radio. În deschiderea stagiunii de concerte pentru anul 2024, Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta maestrului Adrian Grigoraș, creează un eveniment dedicat în întregime acestei personalități remarcabile.

Acest moment special este conceput ca o călătorie muzicală emoționantă, menită să readucă în inimile publicului imaginea Natașei Raab. Ca expresie a aprecierii și prieteniei durabile, pe scena Sălii Radio vor fi prezenți interpreți de elită ai folclorului românesc, printre care Gheorghe Roșoga, Steliana Sima, Cristian Pomohaci, Gheorghița Nicolae, Alexandru Pugna, Silvana Rîciu, Valentin Albeșteanu și Taraful de oraș. Cântă și prezintă actrița Miruna Ionescu.Întâlnire de suflet pe scena Sălii Radio: IN MEMORIAM Natașa Raab

  • Natașa Raab s-a născut pe 15 iulie 1953, la Huedin, județul Cluj. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (clasa prof. Mircea Albulescu), promoţia 1988, an din care a devenit actriţă la Naţionalul craiovean.  A fost doctor în științe umaniste-filologie, Universitatea Craiova.
  • În 1989, primea Premiul UNITER pentru debut, pentru rolul Elena Andreevna din „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, iar de atunci zeci de roluri şi numeroase premii i-au încununat cariera. Activitatea sa nu s-a limitat doar la scena teatrului: a fost model în anii ’80, prezentatoare şi realizatoare de emisiuni radiofonice la Radiodifuziunea Română, prezentatoare de spectacole şi concerte la Sala Radio și pe scenele din țară, actriţă de film, seriale TV, protagonista unor îndrăgite reclame TV, colaboratoare a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova ş.a. 
  • A prezentat festivaluri naţionale precum „Crizantema de Aur”, „Maria Tănase”, „Crizantema de Argint”(Chișinău). 
  • De-a lungul anilor, a mai colaborat cu Teatrul Odeon din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Cluj. A jucat în mai multe spectacole de teatru, printre care „Vărul Shakespeare”, „Unchiul Vanea”, „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, „Hamlet”, „Romeo şi Julieta”, „Ferma animalelor” ș.a. 
  •  A lansat – pe 27 decembrie 2003 – albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie”, fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011).                  

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00).

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top