Now Reading
MIA TALKS – Ce (ne) spune corpul când (ne) vorbește?

MIA TALKS – Ce (ne) spune corpul când (ne) vorbește?

Revista Psychologies

Ne-am dorit un eveniment intim, cald și avizat, așa cum este și comunitatea noastră și grupul “Ambasadoare de prevenție” pe care l-am creat! De aceea am ales așa și de aceea te invitam  28 februarie, la Teatrul Metropolis, Sala Mică, începând cu ora 17:30, la MIA TALKS – Ce (ne) spune corpul când (ne) vorbește?  

  • Despre hrană se vorbește din ce în ce mai mult! Ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm? Ce schimbăm în meniu pentru a ne fi mai bine? Corpul ne spune când ceva nu este bine în alimentația noastră! Ne arată carențe, ne dă semne de oboseală; apare lipsa de concentrare și uneori direct afectare organică. Mâncarea este mai mult decât hrană! Despre acest aspect și despre semnele pe care corpul ni le transmite când apar dezechilibre aliementare ne va vorbi, dr.Ruxandra Pleșea, medic de diabet si boli de nutriție.

 

  • Cred că știți deja că pielea este cel mai mare organ al nostru! Și că pe piele se vede, de cele mai multe ori, ce nu este în regulă în interior. Pentru că pielea are propriul limbaj! Și ce bine este când găsim medici potriviți să-l decodifice! Sau, și mai bine, când începem noi însene să-l învățăm! Despre „cuvintele” pielii noastre ne va vorbi dr.Iulia Roșu, medic dermatolog.

 

  • Când vorbim despre sănătate la feminin, inevitabil gândul (ne) duce spre ginecologie. Sunt probleme unice, pe care le trăim doar noi, femeile. Sunt durerile noastre, numai noi știm cum se simt, cât pot fi de intense, cum pot fi gestionate…  CE nu este bine când avem dureri menstruale puternice, când doare constant în zona pelvină, când predomină disconfortul în raportul sexual? Vom afla de la  dr.Roxana Bohiltea, medic ginecolog, președinte Societatea Română de Medicină Preventivă.

 

  • Ce ne spune corpul când simte emoții puternice? Când este – în mod nefiresc – deconectat de ceea ce îl impactează, pentru că ”mintea” câștigă de fiecare dată? Când somatizează și pare că nimic și nimeni nu (ne) arată motivele simptomelor? Când simte durere, sufocare, lipsă de motivație, neputință sau, mai rău, afectare organică?Ne spune ceva important, CEVA  ce vom afla, de la Petronela Rotar, psihoterapeut.

 

  • Ne iartă uitarea? Ce (ne) spun mintea și corpul nostru când apar probleme de memorie? E vina noastră? Când e suprasolicitare? Când ne punem problema de consult neurologic? Ne va vorbi despre toate aceste aspecte dr.Ovidiu Tudor, medic specialist neurolog.

Merită și merităm, vă promitem!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top