Now Reading
Recital Duo Pianistic – Concursul Internațional ‘Suzana Szörenyi’ 2023

Recital Duo Pianistic – Concursul Internațional ‘Suzana Szörenyi’ 2023

Revista Psychologies
Recital Duo Pianistic - Concursul Internațional 'Suzana Szörenyi' 2023

Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” debutează pe 15 octombrie cu Recitalul Extraordinar de DUO PIANISTIC, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00.

Invitații evenimentului de deschidere sunt pianiștii austrieci Tereza Kalábová și Johannes Gugg, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO „Suzana Szörenyi”, 2019.

Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinů și Igor Stravinsky.

Detalii despre program și accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii „George Enescu”.

Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă 2023*, organizat în București, în perioada 15 – 22 octombrie.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” se dedică promovării tinerilor pianiști și a muzicii clasice interpretate în ansamblu. Acest eveniment reprezintă, de asemenea, un omagiu adus memoriei remarcabilei Suzana Szörenyi, o personalitate semnificativă în lumea pianisticii și pedagogiei muzicale românești.

Ediția a IV-a – Focus pe Duo Pianistic

Competiția, ajunsă la cea de-a patra ediție, se concentrează în acest an pe Duo Pianistic – o experiență muzicală unică, cu patru mâini și două piane. Jurați de marcă din lumea muzicală românească și internațională vor evalua talentele participante. Valoarea totală a premiilor oferite este impresionantă, ajungând la aproximativ 10.000 de euro.

Recital Duo Pianistic - Concursul Internațional 'Suzana Szörenyi' 2023

Locațiile evenimentului

Concursul va avea loc în sălile prestigioase ale Universității Naționale de Muzică din București și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestra, pe scena emblematică a Ateneului Român, pe 22 octombrie 2023. Participanții vor avea onoarea de a colabora cu orchestra Camerata Regală, sub conducerea talentatului maestru Cristian Mandeal.

Participare gratuită a publicului

Un aspect remarcabil al acestui eveniment este accesul gratuit al publicului la toate evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București.

Informații suplimentare și program

Pentru mai multe detalii despre programul competiției și pentru a urmări toate evenimentele, puteți accesa website-ul oficial al competiției la:

https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/competition-agenda-2023/.

Această ediție a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” oferă o experiență muzicală de excepție și omagiază moștenirea impresionantă a muzicii clasice și a talentelor tinere.

 

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Co-organizator: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Sponsor: CHIMIMPORTEXPORT – PLURIMEX S.R.L.

Partener: Filarmonica „George Enescu” din București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Munteanu recomandă, RFI România, Radar de media, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, spotmedia.ro

***

Tereza Kalábová și Johannes Gugg și-au început colaborarea în toamna anului 2012. Datorită îndelungatei lor colaborări, cei doi artiști au împărtășit toate momentele cruciale din dezvoltarea lor muzicală, ajungând la un nivel extraordinar de înțelegere reciprocă și sincronizare. Având standarde artistice remarca bil de înalte, cei doi tineri muzicieni fac parte dintre cele mai importante duouri profesionale de pian din generația lor.

Recital Duo Pianistic - Concursul Internațional 'Suzana Szörenyi' 2023

Duo-ul a fost distins cu numeroase premii I: concursul Prima la Musica (Austria, în 2013 și 2015), Concursul International Schubert Piano Duo de la Jesenik (Cehia, 2013), Concursul Music and Earth de la Sofia (Bulgaria, 2014), Concursul de duo de pian Vlastimil Lejsek de la Brno (Cehia, 2015) și la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” din București (România, 2019).  Tereza și Johannes au cântat alături de importante orchestre europene, precum Orchestra de Cameră din München, Orchestra Filarmonicii din Cracovia, Webern Kammerphilharmonie și Orchestra Conservatorului din Brno.

În iunie 2022, pianiștii au absolvit cu distincție Universitatea de Muzică din Graz (clasa de pian solo a lui Ayami Ikeba) și își continuă studiile cu renumitul duo de pian Silver & Garburg.

Asociația Majura Christ

Asociația Majura Christ este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică. Obiectivele asociaţiei vizează următoarele domenii: umanitar, cultural, de conservare şi îmbunătăţire a mediului, realizarea de evenimente şi proiecte destinate învăţământului muzical preuniversitar şi universitar, precum şi alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului Asociaţiei.

Pentru detalii și alte informații – [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top