Now Reading
SuperEroi pentru Viață: O zi întreagă de sport pentru copii și părinți

SuperEroi pentru Viață: O zi întreagă de sport pentru copii și părinți

Revista Psychologies

Într-o țară în care sedentarismul, obezitatea, problemele de postură și cele emoționale sunt la cote alarmante în rândul copiilor, Itsy Bitsy a adunat sute de parteneri alături pentru a inspira copiii și părinții să aleagă mișcarea zi de zi, pentru menținerea unui mod de viață sănătos, care se învață de mic, în familie.

A doua ediție a evenimentului SuperEroi pentru Viață powered by Itsy Bitsy aduce zeci de mii de copii și părinți în Parcul Lumea Copiilor din București pentru a celebra mișcarea, sportul și obiceiurile de viață sănătoasă. O zi întreagă, pe 20 aprilie, copiii vor avea șansa să testeze gratuit cele mai diverse sporturi, să descopere cele mai atractive cluburi sportive și să se întâlnească cu mari campioni sportivi, precum Violeta Beclea, Constantina Diță, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache, Elisabeta Lipă, Doina Melinte, Monica Roșu și mulți alții, care îi vor inspira să aleagă mișcarea ca un mod de viață sănătos la orice vârstă.

Dragi copii și părinți, faceți mișcare în parcuri, pe alei, în săli, pe terenuri de joacă! Veți câștiga multă sănătate, pentru că sportul aduce un stil de viață sănătos la orice vârstă!” ne îndeamnă marea sportivă Elisabeta Lipă.

De dimineață de la ora 9:00, antrenori, profesori și sportivi de toate vârstele vor umple Parcul Lumea Copiilor și îi vor invita pe cei mici să testeze și să afle informații despre sporturi ca: gimnastică, dans sportiv, street dance, fotbal, baschet, scrimă, tenis de câmp și de masă, rugby, karate, șah, patinaj artistic pe role, Qi Gong, sărituri cu coarda, acrobații, lupte, caiac, atletism, scufundări, înot, polo, Ju Jitsu, yoga, călărie, etc. Cu multă joacă, concursuri, provocări, surprize și cadouri, cei mici vor intra în lumea sportului cu mare bucurie și vor putea lua acasă modele de obiceiuri de viață sănătoasă, pe care toți ni le dorim.

Și, pentru că cel mai bun exemplu pentru copii este cel al părinților, familiile sunt invitate să participe, în echipe formate din părinte și copil, la cursele colorate susținute de SuperEroii Itsy Bitsy alături de campioni vestiți, care îi vor încuraja și le vor fi inspirație:

  • Ora 10:00 – Cursa Verde – cu SuperZăpă și sportiva Monica Roșu
  • Ora 11:00 – Cursa Portocalie – cu Spark și sportiva Elisabeta Lipă
  • Ora 15:00 – Cursa Turcoaz – cu Dj Dodi și sportiva Constantina Diță
  • Ora 16:00 – Cursa Roz-Albastră – cu Itsy, Bitsy și sportiva Doina Melinte

Chiar la intrarea în parc, copiii vor asista la demonstrațiile gimnastelor de la SC Dinamo. Copiii pasionați de cai vor afla totul despre călărie de la echipa Victory Horses și vor putea participa la curse distractive de Hobby Horse. Cei care sunt fascinați de apă vor afla lucruri interesante despre scufundări de la specialiștii Scuba România și vor putea vedea costume de scafandru, dar și echipamente de caiac expuse de echipa Caiac Smile si Green Adventure, de la care vor afla informații despre acest sport pe apă, care a adus mari campioni României. Despre fotbal și istoria lui vor avea ocazia să afle la standul Muzeului Fotbalului, iar cei care iubesc avioanele și sporturile în aer vor întâlni, la standul Aeroclubului României, piloți acrobați și instructori pasionați și vor putea admira un frumos planor.

Copiii vor lua parte la demonstrațiile spectaculoase de patinaj artistic pe role ale echipei C.S.U. Brașov, antrenată de Delia Luminița Ancuța, vor asista la lecțiile de arte marțiale susținute de C.S. Akura și C.S. Adeliv-Kiai, vor putea urca pe bicicletele aduse de 2be group pentru demonstrații de virtual cycling și își vor testa echilibrul pe biciclete tandem. Vor lua lecții de șah de la echipa Clubului Sportiv Universitar de Șah București, vor afla despre hocheiul pe gheață de la echipa ACS Steaua Rangers, despre rugby de la reprezentanții Federației Române de Rugby, vor descoperi sporturi multe și diverse la standurile C.S. Dinamo București și vor lua lecții de baschet în zona dedicată Clubului de baschet “Dan Dacian”. De asemenea, vor putea face sărituri cu coarda alături de Viorica Firoiu & Heathy Jump Vibes, vor afla despre beneficiile înotului și dansului de la echipa Bucharest Sport Club, despre yoga și alte activități sportive susținute de echipa Kids Station Afterschool și despre Qi Gong de la antrenorul Laurențiu Mogoș.

În zona activităților pentru siguranță și prevenire, copiii și părinții se vor întâlni cu reprezentanți ai Poliției Române, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, ai Agenției Naționale Antidrog și ai organizației Crucea Roșie Română. Vor vedea de aproape cum arată o mașină de pompieri, vor putea urca pe o motocicletă de polițist, vor cunoaște câini polițiști și pe acei specialiști care le sunt alături la școală, pe stradă și în orice situație dificilă.

De asemenea, pe scena Itsy Bitsy Show vor susține momente de muzică și dans sute de copii, de la Steysha Irish School of Dance, Davidans, Academia Campionilor Pro-mișcare, Show Dance Art, Honey Dance Studio, Victoria Dance Studio, Andra Gogan Academy, Dance Elite Dance Studio, Acs Jolie Sport Club, C.S. Adeliv Kiai și C.S. AKURA. Tot pe scenă vor face demonstrații sportive de gimnastică, scrimă și dans sportiv prietenii de la Clubul Sportiv Dinamo, demonstrații de Qi Gong cu Laurențiu Mogoș, de sărituri cu coarda cu Viorica Firoiu & Heathy Jump Vibes și acrobație cu sportivii de la Wonder Family Fest Cluj. Gazda evenimentului va fi Spinner, supereroul Itsy Bitsy care activează energia, care îi va antrena pe cei prezenți în cele 6 ore de spectacol, între orele 10:00-13:00 și 15:00-18:00.

O viață activă și sănătoasă presupune și activități de prevenție, sănătate mintală, creative și recreative, astfel că-i vom avea alături la SuperEroi pentru Viață și pe prietenii de la Asociatia Părinților Isteți, Asociația SAMAS, Asociația HELP Autism, Pictează 3D și echipa Sofia Frunză & Modern DADS.

Transmisiunile live din Radiomobil vor duce mesajul de viață sănătoasă al SuperEroilor pentru Viață în toată țara.

SuperEroi pentru Viață este un eveniment organizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, susținut de: Asociația Părinților Isteți, AQUA Carpatica Kids, BCR și Școala de Bani, Bebe Tei, Carrefour România, Danonino, Fisiocrem, Generali, Infacol, Innergy, Măgura, Olympus, Papi, Sudocrem, Sugus, Supradyn Kids Complex , Suzuki, Synevo, Therme București, Töpfer, Veruvis Kids si World Class România.

Înscrieri la curse și mai multe informații sunt disponibile pe itsybitsy.ro.

 

  • ITSY BITSY este unică platformă integrată de comunicare dedicată copiilor, părinţilor şi educatorilor şi include singurul post de radio din România pentru părinţi şi copii, platforma online www.itsybitsy.ro, ateliere pentru părinţi şi copii şi evenimente pentru timpul liber în familie. Itsy Bitsy FM emite în eter în București și în peste jumătate din teritoriul României. Lumea Itsy Bitsy o puteţi accesa oriunde şi oricând, prin intermediul aplicaţiei gratuite ITSY BITSY FM, disponibilă în GooglePlay şi AppStore. Itsy  Bitsy a inițiat și obținut, împreună cu partenerii săi, că 1 Iunie să fie zi liberă naţională şi a iniţiat şi derulează Campania strategică naţională de prevenire şi combatere a bullyingului în şcoli.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top