Now Reading
Maia Morgenstern și Marius Bodochi la Ariel Vâlcea Fest 2023

Maia Morgenstern și Marius Bodochi la Ariel Vâlcea Fest 2023

Revista Psychologies
maia-morgenstern-și-marius-bodochi-la-ariel-vâlcea-fest-2023

Joi, 27 iulie, începe cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, care pentru 4 zile transformă orașul într-un centru performativ ce adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României. Festivalul aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții. Între 27 și 30 iulie, publicul va putea urmări reprezentații de teatru live, spectacole în aer liber, spectacole pentru copii, parade stradale și multe altele. Festivalul include o selecție diversă de producții teatrale, atât clasice, cât și contemporane.

Festivalul Ariel Vâlcea Fest, organizat de Teatrul Municipal „Ariel” în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, joacă un rol important în promovarea dialogului cultural și în crearea de legături între artiștii locali, cei din restul țării și internaționali. Este un eveniment vibrant și captivant care celebrează arta teatrală într-o manieră interactivă și diversă și, totodată, un loc unde pasionații de teatru, artiștii și comunitatea se întâlnesc pentru a se bucura de atmosfera minunată a teatrului.

„În ultima perioadă, Râmnicu Vâlcea a devenit sinonim cu evenimente artistice de cea mai bună calitate, transformându-se în scena unor spectacole de anvergură, derulate pe tot parcursul anului, spre bucuria locuitorilor săi, dar și a vizitatorilor acestor locuri, din ce în ce mai mulți. „Ariel Vâlcea Fest” este unul dintre atuurile pe care Municipiul le are într-o competiție în urma căreia vrem să devenim un centru artistic de calibru la nivel cel puțin regional. Și sunt convins că prin spectacolele de teatru aduse pe diverse scene din oraș sau prin manifestările stradale care fac deliciul trecătorilor și dau viață spațiilor urbane, acest eveniment – o tradiție, de fapt, a Râmnicului – se va transforma într-un reper de luat în seamă pentru orice român dornic să petreacă câteva zile de agrement, dar și de intense experiențe culturale. Iar suprapunerea Festivalului cu cel mai important eveniment festiv local – Zilele Imnului Național – este de natură a potența interesul pentru acest regal cultural și de a contribui la prezența unui public cât mai numeros. Felicit Teatrul Municipal „Ariel” pentru această realizare și am încredere că „Ariel Vâlcea Fest” este doar una dintr-un lung șir de reușite cu care acest inimos și talentat ansamblu ne va încânta și de aici înainte!”, a declarat Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Evenimentele din cadrul Ariel Vâlcea Fest se desfășoară în mai multe săli de spectacole din Râmnicu Vâlcea, dar și în aer liber, oferind publicului și reprezentații cu acces gratuit. Programul include evenimente pentru toate vârstele, inclusiv spectacole dedicate copiilor și aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții.

Maia Morgernstern și Marius Bodochi pot fi văzuți în spectacolul „Elixir”, care are loc joi, 27 iulie, începând cu ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor și este o adaptare a cărții cunoscutului dramaturg și romancier Eric-Emmanuel Schmitt.

Claudiu Bleonț vă conduce într-o întâlnire magică cu „Paracliserul” lui Marin Sorescu, vineri, 28 iulie, de la ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Vă aștept, alături de colegii mei, la Râmnicu Vâlcea, la Festivalul Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, cu „Paracliserul” lui Marin Sorescu. Eu cred că am o întâlnire specială cu acest text, deoarece consider că nu mi-a fost dat să îl montez sau să-l joc, ci să îl slujesc. Este un text de o mare valoare poetică și spirituală, pe care îl voi sluji în 3 regiuni românești, Muntenia, Transilvania și Moldova (la Teatrul Dramaturgilor din București, la Teatrul Național din Cluj și la Ateneu Național Iași). Prezența la Festivalul Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest este cu ultima montare, cea de la Ateneul Național din Iași.” a spus Claudiu Bleonț.

Copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole pline de culoare, printre care „Lampa lui Aladdin”, cu Cristi Martin, în regia lui Ionuț Octavian Ghinea, vineri, 28 iulie, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Vă aștept, cu mic, cu mare, la Râmnicu Vâlcea, la Festivalul Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest la spectacolul „Lampa lui Aladdin”. Este o montare excelentă – și nu o spun eu, ci miile de spectatori mari și mici care l-au văzut, unii de mai multe ori -, este dinamic, original, cu personaje colorate, haioase, vesele, cu un decor minunat, muzică și dans deosebite!” a spus Cristi Martin.

Biletele se pot achiziționa online, de pe platforma bilete.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri în intervalul orar 10:00-16:00, prin rezervări în prealabil la 0747227771.

Program spectacole Festivalul Internațional de Teatru „Ariel Vâlcea Fest”, ediția a IX-a, 27-30 iulie 2023

joi, 27 iulie

  • ora 17.30Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Teatru „Ariel Vâlcea Fest”, animație stradală cu participarea Companiilor Culturale „Teatrul pe Roți”; „Check Street Art” și Compania de Teatru „Animis” – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”
  • ora 18:30 – spectacolul „Elixir” de Eric-Emmanel Schmitt, regia Marcel Țop – Distribuția: Maia Morgenstern și Marius Bodochi – la Casa de Cultură a Sindicatelor
  • ora 21:00 – Teatrul Biuro Podróży din Polonia, spectacolul stradal „Eurydice”, regia Pawel Szkotak, Distribuția: Marta Strzałko, Bartosz Borowski, Tomasz Wrzalik, Łukasz Kowalski, Paweł Stachowczyk, Maciej Zakrzewski, Karolina Wensierska, Kornel Maniewski – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”

vineri, 28 iulie

  • ora 12:00 – Teatrul George Ciprian Buzău – spectacolul „Lampa lui Aladdin”, regia Ionuț Octavian Ghinea, scenografia Marius Nițu, coregrafia Lorette Enache – Distribuția: Ionuț Octavian Ghinea, Cristi Martin, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Radu Pavel, Dan Răspopa și Zabi Tudor – la Casa de Cultură a Sindicatelor (spectacol pentru copii)
  • ora 17:30Compania de Teatru „Animis”  București – animație pentru copii – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”
  • ora 19:00UNATC București – spectacolul Commedia dell’Arte „Signor Pantalone și Dragostea”, regia Gabriel Apostol – Distribuția: Andreea Trestianu, Vlad Dragne, Radu Stancescu, Briana Radoane, Ioana Vladau-Babii, Elena Man, Nuța Ilie, Ruxandra Ilie, Alexandra Pribeagu – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”
  • ora 21:00Ateneul Național Iași – spectacolul „Paracliserul” de Marin Sorescu, direcția scenică Claudiu Bleonț, scenografia Alina Dincă Pușcașu – Distribuția: Claudiu Bleonț – la Casa de Cultură a Sindicatelor

sâmbătă, 29 iulie

  • ora 11:00-12:30Parada festivă cu ocazia „Zilei Imnului Național”, cu participarea Companiei de Dans și Entertainment „The Sky” și a actorilor Teatrului Municipal „Ariel
  • ora 13:00 – Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache din Botoșani – spectacolul „Rămășagul lui Păcală”, adaptare după Ion Creangă, Ioan Slavici și povești populare românești, un spectacol de Florin Iftode și Marius Rusu – Distribuția: Pavel Petrași, Marius Rusu, Florin Iftode, Cosmin Tanasă, Renata Voloșcu, Alin Gheorghiu – pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” din Parcul Zăvoi
  • ora 17:30  – animație pentru copii – pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” din Parcul Zăvoi
  • ora 19:30 – spectacolul „Poveste de odinioară”  – Cu participarea artiștilor: dirijor Tiberiu Dragoș Oprea, Valentin Albeșteanu – vioară, Miruna Ionescu – actriță / solistă, Valentin Cucu – pian, Daniel Mustățea – acordeon, Nicolae Petrea – contrabas; Orchestra simfonică a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”; alături de actorii Teatrului Municipal „Ariel” – spectacol realizat de Teatrul Municipal „Ariel” în parteneriat cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” și în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Râmnicu Vâlcea – Parcul Zăvoi
  • ora 21:00 – spectacol de comedie cu Trupa Backstage Boys, spectacol de improvizație – Distribuția: Cătălin Coșarcă, Ștefan Huluba, Vlad Șpilca, Sever Andrei – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”
  • ora 21:00 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea – spectacolul „Talk Show” de Ștefan Caraman, regia Vlad Popescu – Distribuția: Mădălina Floroaica și Alin Păiuș – Cinema Geo Saizescu (spectacol interzis sub 18 ani)

duminică, 30 iulie

  • ora 11:00 – Parada stradală a Companiei de Dans și Entertainment ”The Sky”
  • ora 13:00 – Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache din Botoșani – spectacolul „Soacra cu trei nurori”, adaptare după Ion Creangă, regia și muzica Mihai Donțu – Distribuția: Marius Rusu, Oana Asofiei, Adelina Cojocariu, Renata Voloșcu, Florin Iftode, Alin Gheorghiu, Andrei Iurescu – pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” din Parcul Zăvoi
  • ora 18:30 – Teatrul Bulandra București – spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regie, muzică și versuri Ada Milea, scenografie / video / light design Andu Dumitrescu, versiuni muzicale electronice: Alin Teglaș – Distribuția: Cătălin Babliuc, Lucian Iftime, Silvana Negruțiu, Anca Sigartău, Maria Veronica Vârlan – la Casa de Cultură a Sindicatelor
  • ora 21:00 – Teatrul Biuro Podróży din Polonia, spectacolul stradal „Carmen Funebre”, regia Pawel Szkotak, Distribuția: Marta Strzałko, Bartosz Borowski,  Tomasz Wrzalik, Łukasz Kowalski, Paweł Stachowczyk, Maciej Zakrzewski, Karolina Wensierska, Jarosław Siejkowski – în Scuarul „Mircea cel Bătrân”

Teatrul Ariel Online

Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.ariel

Instagram: https://www.instagram.com/teatrularielvalcea

Website: https://www.arieltheatre.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top