Now Reading
Teatrul În Culise lansează scurt-metrajul SUPERSTAR

Teatrul În Culise lansează scurt-metrajul SUPERSTAR

Revista Psychologies
teatrul-în-culise-lansează-scurt-metrajul-superstar

Joi, 26 mai de la ora 19:30, la CINEMAX în Mall Veranda București, Teatrul În Culise lansează un film de scurt metraj (30’), realizat de actorii teatrului împreună cu prietenii lor din lumea filmului: SUPERSTAR, după prima poveste din cartea cu același nume a lui Ștefan Caraman. Filmul a fost realizat cu participarea extraordinată a lui Victor Rebengiuc, naratorul poveștii.

În vara anului 2020, pe timp de pandemie, actorii #inculise împreună cu echipa de filmare s-au izolat timp de o săptămână într-un sat din Dobrogea pentru a realiza acest film. Proiectul, realizat cu sprijinul Primăriei Casimcea din județul Tulcea și al primarului Gheorghe Țilincă, a fost desemnat câștigător la festivalul Colortape din Brisbane, Australia și a fost selecționat la SIMFEST International Festival și la Cluj Shorts International Shorts Film Festival.

SUPERSTAR: o comedie despre mirajul vieții de artist, direct din satul românesc

Aproape toate fetițele visează să ajungă la un moment dat mari staruri de cinema. Iar Ileana nu face excepție. Atunci când o trupă ambulantă de teatru vizitează micul sat dobrogean în care sătenii își trăiesc veșnicia, primarul nu ratează ocazia de a transforma visul „nepoatei” sale în realitate și încearcă să rezolve rapid problema în dulcele stil românesc. Plictisit de mișmașurile mioritice, dar cu același chef de joacă, God, regizorul spectacolului, îl convinge pe șoferul autobuzului să gestioneze situația și să se ocupe de tânăra starletă în devenire.

Superstar este o poveste contemporană care tratează cu umor şi căldură micile „traume” provocate de contactul dintre lumea artistică şi lumea încă nealterată a satului. Umorul se naște chiar din ciocnirea acestor lumi, una urbană, una rurală, care deși par foarte diferite, acestea sunt în esență incredibil de asemănătoare la nivel uman, operând cu aceleași valori universal românești.

O producție a Teatrului În Culise cu sprijinul Primăriei Casimcea și a Itshowtime Studio

Despre film, regizorul Cristian Bajora, povestește: Într-o zi, prietenul meu Ștefan Caraman, scriitorul scenariului, mi-a trimis textul pe mail. După ce l-am citit, i-am spus imediat lui Ștefan că vreau să fac un film după prima lui poveste din volumul „Superstar” pentru că mi s-a părut reprezentativă pentru lumea satului. El a îmbrățișat ideea și a ajutat, de asemenea, la strângerea fondurilor necesare producerii filmului. Cu ajutorul domnului Gheorghe Țilincă, primarul municipiului Casimcea, un mic sat din județul Tulcea, România, am demarat proiectul „SUPERSTAR”.

Am vrut să servesc bine scrisul lui Caraman, așa că mi-am imaginat personaje colorate, uneori chiar absurde. Am adunat distribuția de la Teatrul În Culise. Am fost atât de norocos să lucrez cu actori grozavi pe care îi cunoșteam foarte bine și alături de care mai lucrasem înainte. Au înțeles exact ce le-am cerut. O mare reușită pentru film a fost și participarea lui Victor Rebengiuc (naratorul), un actor desăvârșit, iar pentru mine a fost o mare onoare să lucrez cu dumnealui chiar și doar pentru a da glas poveștii noastre.

SUPERSTAR

Cu participarea extraordinară a lui Victor Rebengiuc

Cu Ioana Nichita, Alex Vlad, Neculai Predica, Ionuț Iftimiciuc, Corina Dănilă, Dorin Enache, Patricia Ionescu, Andrei Șchiopu, Claudiu Popovici, Tina Țifescu, Grațiela Popa, Eugen Blănaru, Mihaela Ganea

Grafică: Cosmin Marica | Comunicare: Vania Pierșinaru | Traducere și subtitrare: Geta Huzum | Machiaj: Cristina Drăgușan | Scenografie: Ana Cântăbine | Costume: Dana Anghel | Electrică: Ștefan Bîrsan, Augustin Vasile | Asistent cameră: Radu Bondoc | Sunet: Mihnea Teodor Rusu | Colorizare: Andu Radu | Sound producer: Adam S. Q. David | Muzica: Mihnea Crăciunescu

Imagine: Tiberiu Lupașc | Scenariu: Ștefan Caraman | Regia: Cristian Bajora

Mulțumiri speciale: Liviu Mărghidan, Vali Anita, Gheorghe Țilincă, CINEMAX, Veranda Mall București

Programul integral pentru luna iunie, dar și mai multe detalii despre spectacolele Teatrului În Culise găsiți pe http://teatrulinculise.ro.

Urmărește-ne și pe Facebook sau Instagram

Teatrul În Culise. Din 2011, o mică armată de actori, regizori, teatrologi, tehnicieni, spectatori și oameni care iubesc teatrul. Suntem furnizori de distracție și bucurie. O echipă de visători neîmblânziți de sistem, care-și doresc să-ți arate că teatrul poate fi viu și adevarat și că rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top