Now Reading
Introducere in psihanaliza freudiana si postfreudiana

Introducere in psihanaliza freudiana si postfreudiana

Revista Psychologies
Autor: Vasile Dem. Zamfirescu
Editura: Trei, 2006

Cartea este o sinteza a con­ceptiilor psihanalizei prezentate intr-o for­­­mula accesibila, cuprinzand si ideile te­oriei asupra nasterii senti­men­tu­lui re­li­gios.

Cartea este o sinteza a con­ceptiilor psihanalizei prezentate intr-o for­­­mula accesibila, cuprinzand si ideile te­oriei asupra nasterii senti­men­tu­lui re­li­gios. Volumul trasmite cunosti­nte­le e­sen­­­­tiale despre inconstient si prin­ci­pa­lele sale ipostaze: freudiana, adleriana, jun­gi­ana si contemporana. Cartea este pri­e­te­noasa si accesibila pentru toti cei interesati de psihanaliza.

In 1991, am fost solicitat si tin cursul de psihanaliza la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu. Conceput ca o „psihologie a inconstientului”, acest curs si-a propus sa transmita cunostintele esentiale despre inconstient in principalele sale ipostaze: freudiana, adleriana, jungiana si contemporana. Devenit acum carte sub titlul „Introducere in psihanaliza fruidiana si postfreudiana”, numitul curs se adreseaza nu numai studentilor. Toti cei care doresc sa se initieze in psihanaliza il pot folosi.
Vasile Dem. Zamfirescu


Vasile Dem. Zamfirescu este profesor de psihanaliza la Facultatea de Psihologie a Universitatii „Titu Maiorescu”, psihanalist, director general al Editurii Trei.

.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top