Now Reading
4 avantaje pentru care boxa portabilă este un must have

4 avantaje pentru care boxa portabilă este un must have

Revista Psychologies
4-avantaje-pentru-care-boxa-portabilă-este-un-must-have

Vă mai aduceți aminte de vremurile în care, pentru a putea asculta muzica favorită, în casă sau în afara ei, era nevoie– mai ales dacă nu era disponibilă nicio sursă de energie în apropiere – să cărați un casetofon greu pentru a cărui alimentare era necesar să cumpărați întregul stoc de baterii al magazinului? Avansul tehnologic a făcut posibil un alt miracol: boxa portabilă, conectabilă wireless la orice dispozitiv capabil să transmită prin semnal bluetooth sau măcar să accepte un adaptor USB. Care sunt, așadar, avantajele care au transformat boxa portabilă într-un dispozitiv atât de dorit în zilele noastre?

Confort în instalare, utilizare și transport

Sistemele audio clasice – în care la un amplificator se conecta prin cabluri un dispozitiv de redare a muzicii (radiocasetofon, cd-player) și prin alt set de cabluri două sau mai multe boxe – erau destul de dificil de instalat și conectat, asta în condițiile în care puteau fi transportate (fără un automobil aceasta era o sarcină la limita imposibilului). În plus, era obligatoriu să fie efectuate corect numeroasele reglaje, pentru a obține acel sunet satisfăcător fără de care petrecerea nu putea începe.

Din fericire, în prezent vremurile și posibilitățile sunt altele și boxele (vezi boxele portabile disponibile pe mobino.ro, de exemplu) au devenit dispozitive mici, ușoare, ce pot fi transportate și instalate oriunde. Acestea se pot conecta automat, prin intermediul unei conexiuni bluetooth la orice dispozitiv compatibil. Nu mai este necesar ca utilizatorul să fie un pasionat de tehnică de redare a muzicii pentru a putea instala întregul sistem, căci operațiunea se realizează automat, aproape fără intervenție umană.

Calitatea sunetului și posibilitatea de a fi folosită pentru apeluri

Sunetul de calitate superioară este disponibil chiar și pe gadget-uri minuscule, iar reglarea volumului și controlul parametrilor se pot face chiar automat, în funcție de criteriile dorite de utilizator. Mai mult, boxele portabile sunt capabile atât de emulare stereo, cât și de funcționare în tandem.

Un alt beneficiu extraordinar este încorporarea unui microfon de calitate în dispozitiv și posibilitatea de a prelua și apela telefonul mobil, dar și de a da comenzi vocale; pentru o persoană ocupată, preocupată sa facă mai multe lucruri deodată, asemenea beneficiu se poate dovedi indispensabil.

Portabilitatea și autonomia

Probabil cel mai mare avantaj pe care îl oferă acest tip de dispozitive este reprezentat de un binom de succes: portabilitatea și autonomia, care permit utilizatorului să le transporte oriunde dorește (în rucsac sau chiar în buzunar), să le instaleze oriunde, chiar și pe trotineta electrică. În plus, utilizatorul poate să beneficieze de redarea muzicii favorite indiferent dacă are sau nu în apropiere o sursă de energie electrică – aparatul beneficiază de câteva ore de autonomie și poate fi alimentat de la o baterie externă.

Prețul avantajos

Deloc de neglijat, avantajul prețului modic care este plătit în mod uzual pentru acest gen de dispozitive le pune în pole-position-ul opțiunilor celor interesați de sisteme audio. Până la apariția acestor boxe portabile, singurele sisteme portabile care contau în redarea muzicii erau căștile; boxele aveau nevoie de amplificare și erau mari și greoaie, trebuind să înglobeze speakere grele pentru o redare cât de cât fidelă.

În prezent, boxele portabile au costuri mici de producție și înglobează tehnologii care le fac extraordinar de fidele în redarea sunetelor – nu sunt numai portabile și autonome, sunt efectiv sisteme de sonorizare de invidiat, disponibile la un preț mic.

Boxa portabilă a devenit pentru mulți dintre noi un accesoriu nelipsit pentru că, fie la locul de muncă, fie acasă, fie în momentele de relaxare, acest dispozitiv ne aduce aproape muzica favorită, fără obositoarele cabluri și probleme de conectivitate, greutatea și volumul specifice unei boxe de generație veche. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top