Now Reading
„Blue Chilli”: jazz cu saxofonistul Tony Lakatos

„Blue Chilli”: jazz cu saxofonistul Tony Lakatos

Revista Psychologies
Sala Radio

Big Band-ul Radio România te așteaptă pe 22 februarie 2024, de la ora 19.00, la o experiență muzicală de excepție pe scena Sălii Radio! Invitatul special al serii este saxofonistul de renume Tony Lakatos, originar dintr-o familie de muzicieni din Budapesta. Absolvent al secției de jazz a Conservatorului B. Bartók din orașul său natal, Tony s-a stabilit în Germania în 1981, devenind unul dintre cei mai respectați saxofoniști atât în țara sa de adopție, cât și pe plan internațional.

Tony Lakatos, un muzician de prim rang pe scena jazz-ului internațional, a fost membru al Big Band-ului Radio Frankfurt timp de 30 de ani și a colaborat cu nume sonore precum Anthony Jackson, Randy Brecker, Alex Sipiagin și Jim McNeely. A fost aclamat în turnee în Europa, Statele Unite, Asia și Africa, participând la festivaluri de prestigiu cum ar fi North Sea Jazz Festival din Olanda sau Berlin Jazz Festival din Germania.

Programul concertului intitulat „BLUE CHILLI” – denumire pe care o poartă și recentul disc al lui Lakatos – cuprinde compoziții ale saxofonistului, în aranjamente semnate de unul dintre cei mai de seamă aranjori pentru Big Band: Jim McNeely. Printre piesele pe care le veți asculta la Sala Radio se numără:  „Blue Chilli”, „Zoot Suits”, „Mingus Diggs”.

Piesele de pe albumul înregistrat în formulă de cvintet (alături de alți 4 mari muzicieni : Alex Sipiagin – trompetă, Danny Grissett – pian, Hans Glawischnik – chitară bas și Gregory Hutchinson – tobe) au fost compuse în perioada pandemiei, în care nevoia muzicienilor de a se exprima pe scenă a fost redirecționată către creație, pentru a ajunge la publicul lor prin intermediul albumelor concepute.

Lui Toni Lakatos i se va alătura ca solist prim-trompetistul Big Band-ului Radio, SEBASTIAN BURNECI. Seara de jazz de la Sala Radio va fi dirijată de SIMONA STRUNGARU.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top