Now Reading
Combinație sonoră inedită pe scena Sălii Radio: concert pentru DJ si orchestră de cameră

Combinație sonoră inedită pe scena Sălii Radio: concert pentru DJ si orchestră de cameră

Revista Psychologies
Mr. Switch

 

Pe 10 aprilie 2024, de la ora 19:00, în premieră în România, Orchestra de Cameră Radio va aduce în fața publicului lucrarea lui GABRIEL PROKOFIEV Concerto no. 1 for turntables and chamber orchestra, într-o interpretare inovatoare, care combină mixajul unui DJ cu atmosfera rafinată a muzicii de cameră.

Gabriel Prokofiev este nepotul celebrului compozitor rus Serghei Prokofiev. 

Invitatul special din Marea Britanie va fi nimeni altul decât Anthony John Culverwell, cunoscut sub numele de DJ Mr. SWITCH, prezent și la premiera absolută a acestei lucrări la Birmingham în 2011, sub bagheta Orchestrei Naționale de Tineret din Marea Britanie, sub conducerea lui Vladimir Jurowski. În același an, Mr. Switch a fost primul DJ invitat la renumitul festival anual BBC Proms din Londra.

În aceeași seară la Sala Radio, publicul se va bucura și de basmul simfonic „Petrică și lupul” semnat de SERGHEI PROKOFIEV, într-o interpretare specială ce îi va avea pe scenă pe actorul FLORIN PIERSIC jr. în rolul naratorului.

Seara se va încheia cu Simfonia nr. 1 – Clasica a lui Serghei Prokofiev, nume conferit chiar de compozitor, o creație apreciată pentru eleganța și strălucirea sa, fiind una dintre lucrările sale de referință, concepută în stilul clasic al lui Haydn și Mozart.

Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului britanic CHRISTOPHER WARREN-GREEN, care a devenit extrem de cunoscut publicului larg grație implicării sale în evenimentele majore din viața Familiei Regale britanice. A fost invitat să dirijeze la serviciile de nuntă ale Majestății Sale Regele Charles al III-lea și Majestății Sale Regina Camilla, ale Alteței Sale Regale Prințul și Prințesa de Wales (Prințul William și Kate Middleton) și ale Ducelui și Ducesei de Sussex (Prințul Harry și Meghan Markle). De asemenea, a dirijat Orchestra de Cameră din Londra cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a Majestății Sale Regina Elisabeta și Orchestra Philharmonia pentru concertul de 90 de ani al Majestății Sale la Teatrul Regal, Drury Lane.

CHRISTOPHER WARREN-GREEN este director muzical pentru London Chamber Orchestra din Marea Britanie. Este dirijor laureat și consilier artistic al Orchestrei Simfonice din Charlotte, Carolina de Nord, după un mandat de 12 ani ca director muzical. Este președinte al Fundației pentru tineri muzicieni.

În 2022, Ch. Warren-Green a sărbătorit o carieră profesională de 50 de ani, timp în care a dirijat orchestre eminente din întreaga lume, printre care Orchestra din Philadelphia, Orchestra din Minnesota, orchestrele simfonice din Detroit, Houston, Toronto, Seattle și Vancouver, precum și Orchestra Simfonică Națională din Washington D.C. ș.a. În Marea Britanie, a colaborat cu orchestrele Philharmonia, Royal Philharmonic, London Philharmonic, Royal Liverpool Philharmonic și Royal Scottish National. În Europa, a dirijat Orchestre National de Belgique, Beethoven Orchestra Bonn, Orchestre National de Montpellier, Orchestra Simfonică RTÉ, Orchestra Simfonică a Islandei și, în Asia de Est, orchestrele simfonice Hong Kong Philharmonic, NHK Symphony, Yomiuri Nippon, Singapore, Sapporo și KBS.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top