Now Reading
Scapă de stres: 5 activități relaxante în aer liber

Scapă de stres: 5 activități relaxante în aer liber

Revista Psychologies
scapă-de-stres-5-activități-relaxante-în-aer-liber

Stresul este prezent în viețile noastre mai mult decât am crede, motiv pentru care avem nevoie de soluții care să ne ajute să ne eliberăm de tensiunile zilnice. Dacă și pe tine te afectează stresul și cauți idei de activități distractive, citește rândurile de mai jos. Iată ce trebuie să faci:

Stabilește o zi ca să te bucuri de un grătar în aer liber

Un grătar în aer liber este soluția perfectă pentru a petrece timp de calitate împreună cu cei dragi, așa că ai putea începe să îți pregătești grădina. Această activitate în sine este una destresantă, pentru că te vei putea implica  și în proiecte de tip DIY. Curăță resturile de vegetație și cumpără un grătar de grădină, sau poți chiar să alegi mobilierul de exterior potrivit. Atenție, însă, când alegi grătarul. Nu uita că grătarele de grădină din cărămidă sunt cele mai eficiente, pentru că păstrează căldura un timp îndelungat. Plus că, la unele dintre ele, poți monta chiar și o plită. 

Citește cărțile preferate

Pentru multe persoane, lectura este o modalitate foarte bună de a se detașa de stresul cotidian. Din păcate, în prezent, dată fiind evoluția dispozitivelor mobile, poate nu mai ai atât de mult timp să citești. De aceea, îți recomandăm să-ți programezi o zi în care să te delectezi cu volumul favorit, astfel încât să te poți bucura de momentul tău de relaxare. Îți poți lua cartea favorită în grădină, în aer liber, fie într-un hamac, fie în zona piscinei sau a mobilierului de grădină. Cărțile merg cel mai bine cu o limonadă răcoritoare, așa că nu uita să o pregătești din timp și să o pui la frigider.

Vezi un film

În ultima vreme, sunt din ce în ce mai populare serialele urmărite pe internet, drept pentru care nu va trebui să faci prea multe eforturi pentru a te relaxa. Tot ceea ce ai de făcut este să-ți amenajezi afară, în aer liber, un home cinema format din TV și boxe, pentru ca, mai apoi, să te tolănești pe canapeaua de exterior în timp ce iei o gustare sau un pahar de vin. Pentru a crea o atmosferă și mai plăcută, poți petrece timpul în fața televizorului alături de prieteni și familie, chiar în timpul mesei pregătite la grătarul de grădină.

Instalează un hamac pentru dormit

Pentru unele persoane, relaxarea înseamnă o activitate anume în vreme ce pentru altele, dormitul în sine este o relaxare suficient de bună. Dacă vrei să dormi și să te relaxezi în același timp, tot ceea ce ai de făcut este să îți instalezi un hamac, un balansoar sau un baldachin și să te bucuri de câteva ore de somn la umbră, în aer liber, dar, ferit de razele soarelui. 

Grădinărește

Dacă ai ca pasiune grădinăritul, atunci, te vei bucura să afli că această activitate se află pe lista celor care te ajută să scapi de stres. Înarmează-te, așadar, cu ustensilele potrivite și creează-ți un colț doar al tău în care să cultivi ceva. Fie că vorbim despre flori, răsaduri sau pomi, vei vedea că grija față de ele te va încărca cu energie pentru mult timp. 

Stresul cotidian își pune amprenta asupra comportamentului și asupra personalității fiecăruia dintre noi. Depinde de noi cum alegem să îl reducem, mai ales că soluțiile  există, cu siguranță. Fie că vorbim despre un grătar în aer liber sau despre o carte bună, despre limonadă sau hamace, relaxarea vine din lucrurile care ne fac plăcere, așa că alege inspirat și bucură-te de viață, chiar și dincolo de perioadele stresante.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top