Now Reading
6 idei de daruri pe care i le poți face unui iubitor de cărți

6 idei de daruri pe care i le poți face unui iubitor de cărți

Revista Psychologies
6 idei de daruri pe care i le poți face unui iubitor de cărți

Odată ce se apropie sărbătorile, apar și ocaziile de a le face daruri celor dragi. Cu toții ne dorim să fim cât mai ingenioși atunci când facem cadouri, să surprindem și să o determinăm pe persoana care primește darul să se simtă specială. De aceea, este important să îi cunoaștem preferințele, iar în funcție de acestea să alegem un cadou potrivit.

Dacă persoana căreia dorești să îi faci un dar este iubitoare de cărți, iată 6 idei pe care le poți lua în considerare atunci când va veni momentul să îi dăruiești ceva.

1. O lumânare parfumată

O carte bună se potrivește de minune cu o lumânare bună, al cărei miros să invadeze încăperea într-un mod suav, dar persistent. Îi poți dărui o Yankee Candle, pe care să o aprindă în timp ce va fi acaparată de rândurile unei cărți. Astfel, își va crea o atmosferă liniștitoare și relaxantă și se va putea bucura de plăcerea lecturii, iar camera în care se va afla va avea un miros plăcut.

2. Un card cadou la o librărie

Un iubitor de cărți are, în general, o multitudine de cărți în biblioteca proprie, ceea ce poate fi destul de problematic atunci când vine vorba să îi cumperi o carte cadou, pentru că nu ești sigur dacă o are sau nu în bibliotecă. De aceea, un card cadou la o librărie este o idee potrivită, pentru că, în felul acesta, te asiguri că nu îi vei cumpăra o carte pe care deja o are în bibliotecă sau a citit-o și își poate alege de unul singur ceea ce dorește să citească.

3. Un exemplar de carte rar

Un cadou deosebit și memorabil este, fără îndoială, un exemplar de carte rar. Dacă persoana căreia îi dăruiești cadoul are o carte sau un autor preferat, caută o ediție rară în care a fost reeditată cartea respectivă sau un exemplar rar. De asemenea, dacă citește autori români contemporani, îi poți cumpăra o carte cu autograf – cu siguranță va fi un cadou unic.

4. Ceaiuri aromate

Pe lângă lumânări parfumate, cărțile fac o echipă bună și cu ceaiurile aromate, savurate în tihnă, mai ales când vremea de afară este friguroasă. Cumpără-i iubitorului de cărți un set de plicuri de ceaiuri de diferite sortimente și încurajează-l să se bucure de aroma acestuia în timp ce va fi acaparat de paginile cărților pe care la va citi.

5. Un abonament la o librărie online

Nu numai un card cadou poate fi o idee bună, ci și un abonament la o librărie online, pentru că poate avea acces la numeroase cărți la un preț accesibil, mai ales dacă cel care primește darul este familiarizat cu cititul electronic.

6. Semne de carte

Nu în ultimul rând, semnele de carte sunt o altă idee de cadou pentru un cititor înrăit. Îi poți cumpăra semne de carte personalizate, semne de carte magnetice, gravate, semne de carte pe care cititorul însuși le poate personaliza și colora în funcție de propriile sale gusturi și dorințe.

Așadar, un cititor va fi întotdeauna bucuros când va primi în dar o carte. Totuși, pentru a te asigura că acesta nu are deja cartea respectivă în bibliotecă sau nu a citit-o deja, recomandat este să îi achiziționezi un card cadou sau un abonament la o librărie online, prin intermediul căruia, în funcție de valoarea selectată, își poate cumpăra de unul singur cartea sau cărțile dorite și, de asemenea, să-l însoțești de un set de ceaiuri sau de o lumânare parfumată. De asemenea, un exemplar rar de carte poate fi, la rândul său, o idee ingenioasă de cadou – mai ales dacă acesta va avea legătură cu autorul sau cu cartea preferată a cititorului.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top