Now Reading
6 sfaturi de urmat atunci când îţi cumperi prima mașină

6 sfaturi de urmat atunci când îţi cumperi prima mașină

Revista Psychologies
6-sfaturi-de-urmat-atunci-când-îţi-cumperi-prima-mașină

Orice şofer ştie că prima maşină nu se uită niciodată. Acest moment este precum o răsplată a muncii depuse pentru dobândirea permisului de şofer. Însă, dincolo de entuziasm, atunci când decizi să îţi achiziţionezi prima maşina, trebuie să te gândeşti la o serie întreagă de lucruri, pentru a nu face greşeli. 

Cumpărarea primei maşini este un eveniment pe care nu îl vei uita toată viaţa. Fie că te ajută părinţii ori o iei din banii tăi, atunci când semnezi primul tău contract vanzare cumparare auto simţi o bucurie de nedescris. Însă, înainte de a deveni proprietar, trebuie să iei în calcul o serie întreagă de factori importanţi. Pentru a face alegerea corectă, noi am creat un ghid ce te va ajuta:  

1. Stabilirea bugetului

Înainte de a decide ce model de maşină îţi doreşti, stabileşte bugetul pe care îl poţi aloca. Dacă aceasta este un cadou din partea familiei, întreabă-i exact despre ce sumă este vorba pentru a putea începe căutările. Dacă vei cumpăra prima maşină cu banii tăi sau cu un credit, atunci asigură-te că suma este suficientă pentru toate demersurile necesare. 

2. Costurile de întreţinere

Pe lângă costurile de achiziţie, trebuie să ţii cont şi de costurile de întreţinere ale acestuia. În cazul unei maşini noi, nu trebuie să te stresezi de costuri ulterioare, atât timp cât este în garanţie. Însă, pentru o maşină second-hand, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Costurile pieselor în cazul unei reparaţii pot cunoaşte diferenţe colosale în funcţie de compania producătoare. 

3. Maşină nouă sau second-hand

Dacă te încadrezi în buget pentru a cumpăra un autoturism nou, o poţi face de la unul din dealerii auto din ţara noastră. Însă, dacă vei opta pentru o maşină la mâna a doua, trebuie să fii ceva mai precaut. Poţi găsi online o mulţime de oferte atractive, dar care nu prezintă întocmai realitatea. De aceea, este important să apelezi la platformele online cu vechime pe piaţă, ce pun la dispoziţie o serie întreagă de facilităţi pentru ca fiecare tranzacţie să fie una reuşită pentru ambele părţi implicate. 

4. Tipul de combustibil

Dat fiind faptul că numărul autoturismelor electrice vândute este în continuă creştere, este cazul să iei în calcul şi această opţiune. Dacă înainte aveai de ales între benzină şi diesel, iată că acum maşinile electrice au câştigat tot mai mult teren. Acestea au o serie de facilităţi despre care este indicat să te informezi. 

5. Cere părerea unui expert

Cel mai probabil, ştii deja marca maşinii pe care ți-o doreşti. Designul şi performanţele pe carosabil sunt elementele cheie ce ne fac adesea să ne îndrăgostim de o anume maşină. Însă, fiecare model are şi anumite probleme de care este posibil să nu fi aflat. Din acest motiv, este indicat ca, atunci când te hotărăşti asupra unui model, să apelezi la serviciile unui specialist. Doar acesta îţi va putea prezenta toate aspectele, atât pozitive, cât şi negative, pentru a şti la ce să te aştepţi. 

6. Gândeşte-te care sunt nevoile tale de la noua maşină

Este foarte uşor să te laşi cucerit de un anume brand sau model de autoturism. Însă, atunci când faci această alegere, trebuie să găseşti un echilibru între stil, confort, fiabilitate şi nevoie reală. Dacă bugetul tău este unul limitat, atunci este indicat să fii cât mai flexibil posibil în alegerea maşinii. Este posibil să nu poţi bifa fiecare dorinţă, dar îţi poate extinde opţiunile. De exemplu, unii oameni se pot fixa pe mașina care are un consum redus de combustibil. Alţii au nevoie de o maşină spaţioasă, tip break, pentru a fi confortabilă pentru întreaga familie. 

Urmând sfaturile prezentate mai sus şi acordându-ţi timp pentru a stabili toate aceste detalii, cu siguranţă vei face o alegere bună. Acum, nu-ţi rămâne decât să te bucuri de prima ta maşină pe care nu o vei uita. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top